Kendi baklavanızı kendiniz evde yapabilirsiniz; İşte bayramlık baklavanın hazırlanışı

Kendi baklavanızı kendiniz evde yapabilirsiniz; İşte bayramlık baklavanın hazırlanışı

Kurban bayramı yaklaşıyor. Baklava yapmak istiyorsanız bu tarifle evde kolaylıkla yapabilirsiniz

Bu kolay ve pratik tarifle evinizde enfes bir baklava yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, evde lezzetli bir baklava yapmak isteyenler için pratik bir tarif paylaşmak istiyoruz. Bu tarif sayesinde, misafirlerinizi enfes bir tat ile ağırlayabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (40 adet oluyor içinde)
  • 3-4 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 200 gr tereyağı

şerbeti İçin ;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Hazır Yufkadan Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

hq720.jpg

  1. Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve su kaynatılır.
  2. Bir kaç dk kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  3. Soğuması için kenara alınır.
  4. Fırın tepsisi yağlanır.
  5. Yufkalardan biri tepsiye serilir.
  6. Üzerine ceviz serpilir.
  7. İkinci yufka üzerine serilir ve sıvı yağ gezdirilir.
  8. Üçüncü yufka serilip ceviz serpilir.
  9. Dördüncü yufka serilip sıvı yağ gezdirilir.
  10. Bu şekilde bir ceviz bir sıvı yağ olmak üzere tüm yufkalara sırasıyla aynı işlem uygulanır.
  11. En sonra yufka serildiğinde üzerine bir şey koymuyoruz.
  12. Ve baklavamızı dilimliyoruz.
  13. Ayrı bir yerde tereyağını eritiyoruz.
  14. İlk sıcaklığı geçince soğumadan dilimlediğimiz baklavanın üzerine döküyoruz.
  15. 180-200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  16. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz.
  17. Baklavamız şerbetini iyice çekip dinlendikten sonra servise hazırdır.

Hazır yufka ile yapılan baklava tarifiyle, kendi ellerinizle enfes bir lezzet hazırlamak artık çok daha kolay. Bayram sofralarınıza bu lezzetli baklavaları hazırlayarak sevdiklerinizi mutlu edebilir ve geleneksel tatları yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com

İlgili Haberler
Salonda bakılması en kolay 5 çiçek! Ömürleri de çok uzun oluyor
Salonda bakılması en kolay 5 çiçek! Ömürleri de çok uzun oluyor
Barbunya pişirirken tencereye 1 adet ekleyin barbunya asla dağılmıyor ve kabuklanmıyor
Barbunya pişirirken tencereye 1 adet ekleyin barbunya asla dağılmıyor ve kabuklanmıyor
Pastane usulü açma poğaça yapmanın sırrı! 1 hafta bile geçse bayatlamıyor
Pastane usulü açma poğaça yapmanın sırrı! 1 hafta bile geçse bayatlamıyor
Akın akın İstanbul'dan göç alan Konya ilçesi belli oldu! İlçe nüfusu katlandı
Akın akın İstanbul'dan göç alan Konya ilçesi belli oldu! İlçe nüfusu katlandı
Show TV'de isyan ettiren gelişme. Apar topar Sandık kokusu dizisinden ayrıldı
Show TV'de isyan ettiren gelişme. Apar topar Sandık kokusu dizisinden ayrıldı
Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor
Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
Fayanslar ayna gibi ışıl ışıl oluyor! Taşlaşmış fayansları parlatan en etkili temizlik sırrı
Fayanslar ayna gibi ışıl ışıl oluyor! Taşlaşmış fayansları parlatan en etkili temizlik sırrı
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta
Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta
Kavanoza bir tutam eklendiğinde turşu kıtır kıtır oluyor ve lezzeti daha da artıyor
Kavanoza bir tutam eklendiğinde turşu kıtır kıtır oluyor ve lezzeti daha da artıyor
Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar
Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar
Eve örümcek sokmamak için bilmeniz gereken tüyo! Evde asla yuva yapamayacaklar
Eve örümcek sokmamak için bilmeniz gereken tüyo! Evde asla yuva yapamayacaklar
Fasulyeyi ıslatırken içine 1 tane atın! Ne dağılsın ne gaz yapsın
Haşlanmış yumurtayı 1 saniyede soymanın yolu. Kesinlikle yöntem işe yarıyor
Haşlanmış yumurtayı 1 saniyede soymanın yolu. Kesinlikle yöntem işe yarıyor
Evde aloe vera yetiştirmenin yolu. Evde bu teknikle aloe vera yetiştirmek çok kolay
Evde aloe vera yetiştirmenin yolu. Evde bu teknikle aloe vera yetiştirmek çok kolay
Tahinin üzerine limon sıkılırsa ne oluyor? Tahin ve limonun bilinmeyen etkisi
Tahinin üzerine limon sıkılırsa ne oluyor? Tahin ve limonun bilinmeyen etkisi
Herkesin başına gelebilir. Yanmış tencereyi pırıl pırıl yapacak temizlik yöntemi
Herkesin başına gelebilir. Yanmış tencereyi pırıl pırıl yapacak temizlik yöntemi
Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem. Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik
Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem. Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik
Yeşil fasulyeyi saklamanızı sağlayacak yöntem. Bozulmuyor ve 1 yıl boyunca taze kalıyor
Yeşil fasulyeyi saklamanızı sağlayacak yöntem. Bozulmuyor ve 1 yıl boyunca taze kalıyor
Patlıcan kızartırken deneyin. Kararmasını ve yağ çekmesini önlemeye yarıyor
Patlıcan kızartırken deneyin. Kararmasını ve yağ çekmesini önlemeye yarıyor