Asker gözüyle tezkere

Suriye’den top mermisinin nerelerimize düştüğünü tek tek sayıyoruz. “Misilleme” adı altında büyük bir psikolojik operasyon da beraberinde yapılıyor. Tayyip Erdoğan da savaş tamtamlarının sesini var gücüyle yükseltiyor. PKK terörü oluk oluk kan dökerken barış güvercini olan Erdoğan Suriye’ye karşı cengaver kesildi. Taraftar medya da yapılan psikolojik ve de her türlü operasyona var gücü ile çanak tutuyor. Akredite olmanın bedellerinden biri olsa gerek!..
Savaş tezkeresi ise hala tartışılıyor. Bu işlerde çok mesai harcamış eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli kurmay Albay Ümit Yalım’dan tezkerenin tahlilini yapmasını istedim.
Ümit Yalım, “AKP Hükümetinin, Devlet Bahçeli’nin de desteğini alarak meclisten çıkardığı tezkere her ne kadar Suriye ile ilgilidir dense de ucu açık bir tezkeredir. Tezkerede, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görev yapacağı yer olarak ‘yabancı ülkeler’ yazılı olması, tezkerenin ne kadar ciddiyetsiz ve uyduruk olduğunun açık bir göstergesidir. AKP Hükümetleri döneminde, meclise sunulan tezkereler ve Silahlı Kuvvetler’e verilen Hükümet Direktifleri askerler tarafından kaleme alınır, Tayyip Erdoğan ve bakanları tarafından imzalanırdı. Anlaşılan o ki, AKP Hükümeti ilk defa bir tezkereyi kaleme almış, onu da yüzüne gözüne bulaştırmış” dedi.
Ümit Yalım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tezkereye destek olmasının büyük hata olduğu görüşünde. Suriye ve tezkere tezgahında neler döndüğüne ilişkin soruya Ümit Yalım’ın cevabı;
“ABD’nin ve İsrail’in, Büyük Kürdistan paravan ismi ile üstünü örterek yürüttüğü Büyük İsrail Projesi, büyük bir hızla ilerliyor. Kuzey Irak’ta, Yahudi Barzani’nin başkanlığında fiilen 2’nci İsrail Devleti kurulmuştur. Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri’nin, başta Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının açılması olmak üzere Barzani’ye verdiği büyük destek ile 2’nci İsrail Devleti’nin oluşumunda önemli bir rol oynadıkları açıkça görülmektedir. Şimdi sırada, 1’nci İsrail ile 2’nci İsrail’i birleştirmek için Suriye üzerinden koridor açılması planları var. Amerika ve İsrail, Türkiye’nin oluşturmasını istediği Tampon Bölge ve Uçuşa Yasak Bölge ile iki İsrail’i birleştirecek olan koridorun kuzeyini emniyete almak
istiyor.
Söz konusu koridorun güneyini oluşturmak için gerekli hazırlıklar önceden tamamlandı. Amerika ve İsrail, Golan Tepeleri’nin boşaltılarak Tiberya Gölü ile birlikte Suriye’ye devredilmesi karşılığında, Suriye’nin, Lübnan/Bekaa vadisi’ni boşaltmasını talep etti. Beşar Esad, Bekaa Vadisi’ndeki askeri birliklerini çekti, İsrail ordusunu rahatlattı ancak Amerika ve İsrail sözünde durmadı. Esad oyuna getirildi ve İsrail ordusu, Suriye’ye girmek için çıkış noktası anlamına gelen Golan Tepeleri’ni elinde tutmaya devam etti.
Eğer Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde Tampon Bölge oluşturursa, İsrail’in Golan Tepeleri’nden Suriye’ye girerek açacağı koridor vasıtasıyla, 1’nci İsrail ile 2’nci İsrail Devleti’nin birleştirilmesinin önünü açar. Birleşme sonrasında sırada,Türkiye’nin doğu ve güney doğusu’nda 3’ncü İsrail Devleti’nin kurulması var.
Tayyip Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin, Amerika’nın dayatmasıyla, Suriye’de tampon bölge ve uçuşa yasak bölge oluşturulması için neden bu kadar gayret sarf ettiklerini şimdi anladınız mı? ”
Tezkere ile savaş yetkisi alan Tayyip Erdoğan’ın TSK’yı nasıl tasfiye ettiğinin de gözden kaçırılmaması gerektiğine işaret ediyor Ümit Yalım;
 “Bilgi Destek Okulu ve Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı lağvedildi.
Genelkurmay Elektronik
Sistemler Komutanlığı, MİT’e bağlandı.
Tasarruf gerekçesi ile TSK yüzde 30 oranında küçültülmektedir
Suriye sınırında bulunan 6’ncı Kolordu lağvedilerek Tümen’e dönüştürülmüştür. Suriye’de iç savaş varken böyle bir uygulama ile AKP ne yapmak istiyor ?
Sınırda görev yapan askeri birliklerin tasfiyesini sağlamak maksadıyla, Sınır Özel Güvenlik Birimleri Projesi oluşturulmuştur.
Polislerin askerlikten muaf tutulması, dövizli askerlik, bedelli
askerlik uygulamaları TSK’nın personel gücünü olumsuz olarak etkilemiştir.”

Yazarın Diğer Yazıları