“Arap” dağa çıkınca çözümü buldular!..

Sağolsunlar, eksik olmasınlar!..        Diyarbakır’da 2’nci Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 8 Haziran’da Türk Bayrağını hükümetin pompaladığı gibi “paralelciler”in indirmediğini öğrendik.
Bu düzmece iddialarından niye vazgeçtiklerini bir türlü anlayamadık ama olsun varsın..
Sonuçta kapı gibi(!) MİT raporu var.
Ne demişti MİT tüm güvenlik birimlerine gönderdiği raporda:
“PKK’lı Arap (kod adı) bayrağı indirdikten sonra dağa kaçtı”..
2015’te çözülecek çözüm süreci ile inşallah Arap da dağdan gelir, bayrağımızı neden indirdiğine dair makul ve de mantıklı gerekçelerini dinler hep beraber ikna oluruz!..
“Arap” belki de “Beni paralelciler tezgaha düşürdü” der de, inanmamız daha kolay olur ve diğer teröristlerle birlikte onu da içimize sindire sindire affederiz!.. 
Bayrak indirme olayının ardından “Arap” elini kolunu sallaya sallaya dağa çıkarken ve MİT te bunu eşsiz bir şekilde belgelerken bizim Kızılderililerin ne yaptığına dair oldukça ilginç(!) bilgilere ulaştım.
Emniyet kaynaklarından edindiğim bilgilere göre; 8 Haziran’ın hemen ardından Diyarbakır’da toplanan AKP’nin üst düzey bürokratları çözümü bulmuş. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün üst düzey yöneticilerinin de katıldığı, bayrak krizinin çözülmesi ve bundan sonra yaşanmaması için alınması gereken önlemlerin masaya yatırıldığı toplantıda, “kamu kurumlarına bayrak asmayalım PKK’lılar da indiremesin” çözümü benimsenmiş.
Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı (adı bende saklı-aht) başkanlığında yapılan toplantıda, Diyarbakır genelinde terör örgütü yandaşlarının başkaldırma şeklinde, il genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki Türk Bayraklarını indirerek yerine PKK bayrağını çekecekleri istihbaratı tüm şube müdürlerinin katılımıyla değerlendirilmiş. Alınabilecek güvenlik önlemleri tartışılırken,Emniyet Müdür Yardımcısı çarpıcı (!) bir öneri getirmiş.. Söz konusu öneriye göre şunların dile getirildiği söylendi: “Arkadaşlar, Diyarbakır’da il genelinde kamu kuruluşlarından bayraklar indirilip yerine örgüt bayrağı çekilecekse, bu konuda hiç riske girmeye gerek yok, gönderin ekiplerinizi kurumlarla görüşsünler ikinci bir talimata kadar göndere Türk bayrağı çekmesinler. Yoksa ikinci bir bayrak indirme olayında oluşacak krizi göğüsleyemeyiz. Öyle açığa almalarla falan geçiştiremeyiz. Böyle bir olay hem emniyet müdürüne hem de bizlere büyük zarar verir” 
Ne kadar dahiyane bir çözüm önerisi değil mi?..
AKP zihniyetine de cuk oturuyor..
Toplantıda önerilen diğer bir önemli(!) görüş ise PKK sempatizanlarının çıkardıkları olaylara ve yaptıkları eylemlere müdahale edilmemesi şeklinde olmuş..
AKP iktidarı T.C. tabelalarını Güneydoğu’dan başlayarak indirdi. Anlaşılan, şimdi sıra Türk Bayrakları’na geliyor. 
Ne diyelim?..
Aman çözüm sürecine zarar gelmesin!..


Dün dündür!.. 
AKP arşivinden..
2010, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik:
“Savcı,TSK’nın kozmik odasına giremezmiş, araştırma yapamazmış. Kimse kusura bakmasın. Savcılar millet için her yere girer, herkesi soruşturur.” 
2014, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik:
“Savcı, Adana’da jandarma-polis ile birlikte MİT’in TIR’larını durdurup arama yapıyor. Ey savcı, sen kimin taşeronusun? TIR’da ne olduğu seni ilgilendirmez. Haddini bil.” 
Ne demişti ünlü çoban Sülü koyunları güderken?..
“Dün dündür. Bugün bugün...” 
Pekii!.. Dünden bugüne değişen tek şey ne?..
Koyunların sayısı..

Yazarın Diğer Yazıları