AKP'nin Kürt milletvekilleri dokundurmayacak!..

İmralı canisinin taleplerini birer birer yerine getirirken, anketlerde gördüğü oy oranına fena halde canı sıkıldı. Önce  “Muhteşem Yüzyıl” dizisine çaktı ardından BDP’li milletvekillerini işaret ederek, “Alışılmışın dışında bir karar alacağız”  diye buyurdu!.. PKKsever yardımcısı Bülent Arınç daha iki gün önce Meclis kulisinde Leyla Zana ile  “çaak”  yapan kendisi değilmişçesine, “yargılanmayı 100 defa hak ediyorlar” dedi.
Hedef belli.. Maksat belli..
Kaybedilen, eriyen oyların önüne geçmek.
Ama taktik aynı..
2 ileri 1 geri.
Kandır kandır.. Kazan kazan..
Memleketten bugün gelsek inanacağız da!..
Teröristlerle kucaklaşan BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıracaklarmış.
Onları, bugünkü dokunulmaz ortama getirenler kimler?..
Devletin polisine meydan dayağı atıyorlardı, ona bile ses çıkarılmıyordu..
Aklınıza şimdi mi geldi?..
Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak, İdris Baluken, Adil Kurt, Esat Canan, Sebahat Tuncel, Nazmi Gür, Hüsamettin Zenderlioğlu, Halil Aksoy, Ertuğrul Kürkçü...
Bu 10 milletvekilinin birer dosyadan dokunulmazlıkları kaldırılıp; milletin gözü boyanacak.
Öyle mi?..
Diğerleri ve diğer dosyalar ne olacak?
Unutturulacak..
Terör örgütü PKK’ya her türlü yardım ve yataklık etmek, terör örgütü propagandası yapmak artık suç değil de, yalnızca teröristlerle kucaklaşmak mı suç?
PKK’ya her türlü finansal desteği sağlayan, militanlarını kadrolarında çalıştıran ve de hiç çekinmeden sözcülüklerini yapan Belediye Başkanlarına niye dokunamıyorsunuz?
Onlar için Meclis oylamasına de gerek yok..
İşinize gelmeyen muhalif belediye başkanlarını bir satır yazıyla açığa alıp havadan sudan nedenlerle pekala mahkemelerde, cezaevlerinde  süründürüyorsunuz..
Teröristleri, çiftliklerinde besleyip, tosunlaştıran aşiret ağalarına niye sesiniz çıkamıyor?..
Meydan boş..
Öyle değil mi?
Bakın AKP kulislerine;
Kendi milletvekilleri bile Tayyip Erdoğan’ı dokunulmazlıklar konusunda inandırıcı bulmuyor. Kulislerde konuşan AKP’liler,  “Eğer olursa bu sembolik bir kaldırma olacak”  diyor. AKP kulislerinde,  “olsa olsa” Aysel Tuğluk ve iki kadın vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılabileceği konuşuluyor.
Ancaak!..
AKP’nin Kürt kökenli milletvekilleri buna karşı çıkıyor. BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıkan Kürt kökenli AKP’liler genel kurulda ret oyu vereceklerini grup yönetimine ilettiler.
AKP’nin Kürt kökenlileri, tepkilerini, “Zaten seçim bölgemize gidemiyorduk eğer dokunulmazlıklar kalkarsa -hele 10 kişinin birden- bizim illerimize gitmemiz mümkün değil” (yerseniz-aht-)diye dile getiriyor.
AKP’nin Kürtçü mebusları  “ret”çi cepheyi genişletmek için de yoğun kulis yürütüyor. Bazı isimler her zaman olduğu gibi Çankaya -TBMM arasında mekik dokuyor. Bazıları da özellikle  “üçüncü dönem”  şartı yüzünden seçilemeyecekler ile duygusal birliktelikler
kuruyor.
AKP’de fısıltıyla konuşulan diğer konu ise;
“İyi ki karşımızda ciddi bir muhalefet yok. Olsa darmadağın oluruz. Şu anda en zayıf anımızdayız. Kimin ne yaptığı bilinmiyor. Milletvekili bir iş yapacak Başbakan’ın ağzına bakıyor, bürokrat bir iş yapacak Başbakan’dan izin istiyor. Partide kimin nereye gittiği ne yaptığı belli değil.”
Eminim!..
Bu tezgahın arkasından mutlaka  “alışılmadık bir karar” alacaklar.
Alışmadığımız ne kaldıysa?..

Yazarın Diğer Yazıları