AKP’den yeni hayat paketleri!..

Boşverin!..
İnternet, MİT, HSYK vs gibi kanunları..
Ailenizin gazetecisi olarak, Sultan Hazretlerinin, kurmaylarına büyük titizlikle hazırlattığı yeni yasal düzenlemeleri ele geçirdim. Sultanın yakın kurmayları paketi kaptığımı anlayınca ricacı oldular;  “Ahmet bizi de yakma. Başbakan paketi büyük bir basın toplantısıyla kendisi açıklayacaktı. Yazma...” falan dediler. Her türlü riski göze alıp, onları dinlemiyorum. Sultan’ın “demokrasi paketi” nden sonra “hayat paketi” olarak açıklayacağı yeni yasal düzenlemelerin başlıkları ve içeriği şöyle;

Dombra yasası:

Seçimlerde siyasi partilerin kullanacağı şarkılara düzenleme getiriyor. Sanatçılardan izin alma, telif ödeme gibi gereksiz şartlar kaldırılıyor. Düğünlerde, sünnet törenlerinde ve de resmi tören ve bayramlarda iktidar partisinin seçim şarkılarının dışında başka bir şey çalınamayacağı da hükme bağlanıyor.

Cep telefonu yasası:

Cep telefonlarından atılacak kısa mesajları denetleme yetkisi de  vatandaşları zararlı alışkanlıklarından koruma kanununa dayandırılarak TİB başkanına veriliyor. Başkan gerekli gördüğü anda SMS’lere müdahale edip yasaklama kararı verecek. Abonelerin SMS paketlerindeki mesaj atma sayısına operatörler değil TİB Başkanı  “abonenin durumuna göre” karar verecek.

Evlilik üst kurulu:

Yeni bir torba yasa ile mevcut üst kurullarımıza yenisi ekleniyor. Evlilik üst kurulu kurularak evlendirme yetkisi belediyelerden alınıyor. Bundan sonra evlenmek isteyenlerin müracaatlarını bu kurula yapması hükme bağlanıyor. Kurul, kimin kimle ne zaman evlenmesi gerektiğine karar verecek. Talep edilen evliliklere izin vermeme de kurulun yetkileri arasında sıralanıyor. Ayrıca, çiftlerin ne kadar çocuk yapması gerektiğine de kurul, nikahtan önce karar verecek. Belirlenen sürede istenen sayıda çocuk yapmayan çiftler hakkında kurul resen boşanma kararı verebilecek. Nikah memurlarını belirleme yetkisi de kurul başkanına bırakılıyor. Yasada yer alan geçici bir düzenleme ile geçiş sürecinin sağlıklı yürümesi için  “kurula ölene kadar sanatçı Cemil İpekçi başkanlık eder” denildi.

Fotoğraf makinesi ve kamera yasası:

Vatandaşların cep telefonları dahil her türlü görüntü alan cihazları gelişi güzel ve toplum huzurunu bozacak şekilde kullanmasının önüne geçiliyor. RTÜK yasasına eklenecek maddelerle vatandaşların görüntü alan cihazları kullanabilmesi için RTÜK’den yetki belgesi alması gerekecek.Yetki belgesi olmadan, kıyıda-köşede, park, bahçe, cadde, sokak ve düğün salonlarında, doğum günü kutlamalarında, askere uğurlama merasimlerinde, sünnet törenlerinde her türlü görüntü alanlara 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası verilmesine hükmediliyor. İzinsiz alınan bu görüntülerin herhangi bir yerde paylaşılması veya yayınlaması halinde ceza iki katına çıkıyor.

Gül yasası:

Evlerde ve bilumum açık alanlarda gül dikme veya kesme hükümet iznine bağlanıyor. İzin yetkisi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a veriliyor.

TFF yasası:

Türkiye Futbol Federasyonu, MİT gibi direkt olarak Başbakan’a bağlanıyor. Yeni düzenlemede,  “maçları hangi hakemlerin yöneteceğine ve maçların nerede oynanacağına Başbakan karar verir. Başbakan gerek görürse takımların maç kadroları hakkında görüşlerini ilgili kulüp yöneticisine veya hocasına bildirir” deniyor. Tartışmalı ve itirazlı maçlar hakkında son karar yetkisi de Başbakan’a bırakılıyor.

Dizi film yasası:

Yine, RTÜK Kanununda öngörülen değişiklikle, tv dizilerinin senaryolarını önceden denetleme yetkisi kurula veriliyor.  “RTÜK Başkanı tv dizi senaryolarını toplum yararını gözeterek dini kurullar ve AKP parti programı çerçevesinde Başbakan adına denetler” deniyor.

Müfredat yasası:

Coğrafya ders kitaplarında; dünyanın şekli ve boyutları, coğrafi konum ve kavramlar konularında yer alan paralel ve meridyenler tanımlamaları yasa hükmüne bağlanıyor. Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nda yapılacak değişiklikle ders kitaplarına   “Paraleller, dünyayı bölen zararlı çizgilerdir. Paraleller yalandır. Asıl olan meridyenlerdir” deniyor. Coğrafya öğretmenlerinin de derslerde sadece meridyenleri işlemesi hükme bağlanıyor.

Belediye Zabıtası yasası:

Belediye zabıtaları belediyelere bağlı olmaktan çıkarılıyor. Belediye Zabıta Müsteşarlığı kuruluyor. İçişleri Bakanına bağlı olarak çalışacak belediye zabıtalarına işportacıları, bakkalı, manavı, fırını her türlü dinleme ve operasyon yetkisi veriliyor. Zabıta teşkilatına yurt dışından ihalesiz dinleme cihazı ve düdük ithal etme yetkisi de veriliyor...
Hoşunuza gitti değil mi!..
Vatan toprakları parça parça elden giderken, ortada onca pislik, yolsuzluk, hırsızlık, haksızlık ihanet varken, toplulukda bir vatandaş  Hürrem dizisinde gerçekleri öğrenince(!) kafasını kaldırıp, Kanuni Sultan Süleyman hakkında suç duyurusunda bulunuyorsa; Sultan  bizlere daha çook  “hayat paketi” sunar.

Yazarın Diğer Yazıları