Yörük inadı...

Denizli’den yakılan sevgi ateşinin nasıl büyüdüğüne Uşak’ta şahit olduk. Uşak, kaldırımındaki taşına kadar buram buram Türk tarihi kokan şirin bir Yörük kenti. Bir de buna Ülkücülerin sevgi selini katın. İnanın bana; MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın, onur konuğu olarak iftar yemeğine katıldığı Cumartesi günü imkan olsa da hepinizin Uşak’ta olmasını ve yıllardır hasret kaldığımız o havayı solumanızı istedim.
Sözcüklerin artık yetersiz kaldığı noktadayız.
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın 1 Eylül’de Ankara’da, 4 Kasım Kurultayı için genel başkan adaylığını açıklayacak. Siyasi literatürde bu resmi açıklama manasına geliyorsa da gelin siz Anadolu’daki heyecanlanmayı ve dalgalanmayı görün. YENİÇAĞ, Ankara ekibi olarak Uşak’a gelir gelmez sevgili dost İsmail Oskay’ın meydandaki çay bahçesinde soluklandık. Koray Aydın’ı karşılamak için sabırsızca bekleyen Yörükler hemen etrafımızı sardı. Söz, önce Yörüklerinin inadından açıldı. Sohbet edip şakalaştık. Söz, büyük kurultaya geldiğinde ise MHP’nin bir çok teşkilatında eski-yeni görev yapan Uşaklıların kararlılığı ortak bir dille sözcüklere döküldü;
“Karar verdik. MHP’de değişim şimdi olacak ve bu da Koray Aydın ile olacak. Bu değişim illa ki olacak. Biz yörüğüz inadımız inattır. Dediğimizden de bizi kimse vazgeçiremez.”
Koray Aydın’ın Uşak’ta nasıl bir kalabalık ve coşkuyla karşılandığını haber sütunlarımızda okuyorsunuz. İftar saatine kadar kurultay üzerine Uşaklıların değerlendirmelerini dinledik. İsim isim saymadan ortak düşünceleri aktarmaya biraz daha devam edelim.
Yörükler hareketsizlikten, suskunluktan şikayetçi. MHP’nin tek başına iktidarı ele almasının artık kaçınılmaz olduğunu haykırıyorlar, “Değişim için ilk yola çıkan biziz. 4 Kasım’da buna Ankara’da noktayı koyacağız. Bizi durduramazlar” diyorlar. Samimiyetleri gözlerinin içinden okunuyor.
Geçelim iftar yemeğine; bin 500 kişilik salonun tamamı dolmuş, 500 kadar kişi de salon dışında ağırlandı. Salona girdiğimde ilk olarak, Başbuğ Alparslan Türkeş’in konuşma kürsüsü üstündeki fotoğrafı gözüme çarptı. Sizinle daha yakından paylaşmak için arkadaşım Fatih Erboz’dan özel bir çekim istedim.
Çektiği anlamlı fotoğrafı köşemde yayınlıyorum.



Rahmetli Başbuğ şöyle diyordu;
“Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dava başarıya ulaşamaz”.
Koray Aydın, Başbuğ Alparslan Türkeş’in bu sözlerinin yazılı olduğu büyük fotoğrafın altında konuştu. Uşaklılar konuşma kürsüsünü öyle bir yere yerleştirmişler ki verilen mesaj çok netti. Koray Aydın da bugüne kadar izlediğim en etkili konuşmalarından birini yaptı. Salon coştukça coştu. Ben bugüne kadar böyle bir tezahürat böyle bir sevgi seli görmedim. “Bozkurt Koray” sloganları, ses duvarlarını yıktı geçti. Aynı coşkuyla iftardan sonra sohbet için çay bahçesine geçildi. Kısa bir fasıldan sonra teravih namazı kılındı. Tekrar çay bahçesine geçilip sohbete devam edildi. Aydın, “birlik”, “beraberlik”, “kardeşlik”, “dayanışma” sözcüklerini hiç ağzından düşürmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sık sık övdü Koray Aydın. Sohbete katılanların Bahçeli’yi eleştirecek, kıracak hiçbir hareketi ve sözüne izin vermedi, vermeyeceğini de açıktan belli etti.
Sahur için çay bahçesinden, konaklanan otele geçildi. Uşaklılar, otel lobisinde Koray Aydın’la soru-cevaba devam ettiler. Ben bu satırları yazarken Yörüklerin gözüne hâlâ uyku çökmemişti. “Yörük inadı işte Koray Aydın ellerinden kurtulamadı” dedim kendi kendime...
Yarın Kütahya izlenimleri ile devam edeceğim.

Yazarın Diğer Yazıları