Yeni kabineyi 'sayın Öcalan' belirleyecek..

Onca haber telaşının içinde bir de “kabinede revizyon” işi çıktı.
Ankara gazetecisi olacaksınız  “bakan toto” haberlerine uzak kalacaksınız. Olacak iş değil!..
“Muhteşem” son uçak yolculuğunda gazetecilerin “kabinede revizyon var mı” sorusu üzerine buyurmuş; “her an her şey olabilir” demiş. “Elime bir de liste verin de bari işimi kolaylaştırın” diye, güzel de kafa bulmuş meslektaşlarımla.
İmralı, terör, yargı krizleri ile her gün gerim gerim gerilen Ankara’da tüm işler güçler bir tarafa bırakıldı. Bilumum zevat, “kabineden kim gider, kabineye kim girer”i dert edindi. Yeni bakanlar arasında adı geçenlerin danışmanları bakanlıkları arayıp “sayın bakan gelmeden şu şu hususlar için bilgi istiyor. Raporlarınızı acil gönderin” talimatları yağdırıyor.. Her yeri bir telaş sarmış ki; sormayın gitsin!..Ankara bürokrasisi sık sık bir araya gelip, “Sayın Başbakan şu bakanı alacakmış, yerine de şu ismi getirecekmiş. Yok canım o olur mu?.. Ben çok iyi biliyorum o ismi sayın Başbakan çok sever. Bence şunlar bakan olacak, bunlar koltuğa bay bay edecek” sohbeti yapıyor. İş adamları da Başbakan’dan çok iyi haber alan yakın kaynakların peşine düşmüş durumda.Yılların Ankara gazetecisiyim. Benim başım kel mi?.. “Kabinede revizyon” haberlerine nasıl uzak kalabilirim?..
AKP kulislerini şöyle bir turladım. Meslektaşlarımın, “en geç Ocak ayında kabinede revizyon var” haberlerini biraz aceleci tarzda kaleme alınmış kanısına vardım.
“Muhteşem” e yakın kaynaklar geçilen “sıkıntılı” sürece işaret edip, “bu zamanda sayın Başbakan kabinede revizyon yapmaz ” diyor. Mahalli seçimler için yaklaşan sürece de işaret edip, “Tamam kabinede bir revizyon beklentisi var. Herkes bunu konuşuyor. Öncelikle bu revizyon geniş çaplı olmaz, mini olur. En fazla 4 bakan gider. Sayın Başbakan milletvekillerinden gelecek belediye başkanlığı adaylığı taleplerini de dikkate alacak. Kabineden alacağı bazı isimleri de Büyükşehir Belediye başkanlıkları için aday yapacak. Başbakan kartlarını bu kadar erken açmaz. Onun için  kabine revizyonu en erken Mayıs sonu veya Haziran ayı içinde olur” diye görüş belirtiyorlar.
Dedik ya; “başımız kel mi?” diye. AKP kulislerinden aldığım havaya göre ben de “bakan toto” oynayacağım!..
“Bursa’ya çok sık gidip geldiği için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a “gidici” gözüyle bakılıyor. Arınç’ın Bursa’ya belediye başkan adayı yapılacağı düşünülüyor. “Muhteşem”in Arınç’ın yerine de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı getireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da “kesin gidici” isimler arasında. Akdağ’ın yerine konuşulan isim AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar. Ulaştırma Bakanlığına Kars milletvekili Ahmet Arslan’ın  geleceği tahmin ediliyor. AKP kulislerindeki “banko gidici” ise Kültür Bakanı Ertuğrul Günay. AKP’nin akil adamlarında kabine revizyonu gerçekleştirildikten sonra “Muhteşem”in en fazla 7-8 milletvekiline belediye başkanlığı adaylığı için yol vereceği düşüncesi hakim. Hazır AKP kulislerine dalmışken bir de “İmralı sürecine bakalım” dedik. AKP’lilerde kaygı ile beraber kuşkular da hakim. AKP’li mebusları “süreci MİT yönetiyor” açıklamaları çok rahatsız ediyor. Herkes “bilgisizlikten” yakınıyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin dahil olmak üzere birçok bakanın olup bitenlerden habersiz olduğu konuşuluyor. İsyancı Kürt Milletvekillerinin sessizliğine dikkat çekiliyor. AKP’de “İmralı süreci” ile ilgili olarak, “bu işin olmama ihtimali çok yüksek” görüşünün seslendirilmeye başlandığına  şahit oldum. Ama bunu söyleyenler isimlerinin ortaya çıkmasını istemiyor. 4’ncü yargı paketi ile ilgili sorularıma ise çok ilginç bir yanıt aldım;
“Adalet Bakanlığında içi boş olarak bekletiliyor. İmralı’dan gelecek haberlere göre içi dolacak.”
Bana sorarsanız; AKP’nin akil adamları dahil herkes yanılıyor. AKP’de kabine revizyonunu  “Muhteşem” değil, mübarek(!) adam “sayın” Öcalan yapacak. Görürsünüz; hiç kimsenin tahmin etmediği isimler yeni kabineyi şekillendirecek!..

Yazarın Diğer Yazıları