Umutsuzluk girdabından çıkmak

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın Tekirdağ’a gelmeden önce, il başkanlığına gittik. Amacımız önceden havayı koklamak ve yerel siyasetçilerin nabzını tutmaktı. Satırların başında, ad vermeden genel havayı yansıtacağım.
Değişim rüzgarı Trakya’da da oldukça kuvvetli esiyor. Koray Aydın’ı karşılamak için saatler öncesinden parti il binasına gelmiş teşkilat yöneticileri MHP seçmeninde “sinmişlikten”  bahsettiler. Tabandaki insanların sıkıntılarını gelip teşkilat başkanlarına bile anlatmaktan çekindiklerinden dem vurup, ancak kendilerine yakın yönetimde isim bulurlarsa onlarla konuşabildiklerini söylediler. Bu çok samimi bir itiraftı. MHP’de despotizmle özdeşleşmiş genel merkez politikalarının yerele nasıl yansıdığının en basit göstergelerinden biriydi. Teşkilat başkanları da bu açmazlardan kurtulmak için değişimin şart olduğuna vurgu yaptılar. Sohbet koyulaşmış devam ederken, birden il binasının girişinde Koray Aydın’ı bekleyen Ülkücü gençlerin sloganları ile ortalık inledi;
“MHP’de son karar değişim ve iktidar”...
Bu şunun göstergesiydi. Koray Aydın’ın Anadolu’da attığı maya Trakya’da da tutmuş.
Hareketli bir kongre çalışması MHP’nin tüm dinamik yapısını harekete geçirmeye yetmiş.
Koray Aydın, MHP Tekirdağ il yöneticileri ve üst kurul delegelerine çok kararlı bir konuşma yaptı. Her zamanki gibi isim vermeden genel eleştirilerini sıraladı ama konuşmasında çok önemli iki gönderme vardı. İlki Genel Başkan Devlet Bahçeli’yeydi. Bahçeli’nin Samsun’da gazetecilerin sorularına cevap verirken genel başkan adaylarının çalışmalarına izin vermesini bir lütuf gibi sunmasına yönelik sözlerineydi. Aydın,  “Büyük kurultay zemini konuşmamız için yasal dayanağımız. Kimsenin ikramı değil”  dedi.
İkinci gönderme Devlet Bahçeli’nin yıllar sonra Şefkat Çetin’i görevlendirmesine yönelikti. Koray Aydın, gelecek ile ilgili vizyonu çizerken  “Bizim adamımız yok. Kimse bizim adımıza bir yerlerde ahkam kesmesin”  diye konuştu.
Tekirdağ il başkanlığında MHP’nin nasıl iktidara geleceğini en ince ayrıntılarına kadar anlatan Koray Aydın’ın sunduğu vizyonun ana teması, “umutsuzluk girdabından çıkmaktı” .
Tekirdağ’dan ayrılırken hem üst kurul delegelerinin, hem parti teşkilat yöneticilerinin gözlerinde, değişimin inancı okunuyordu. Ülkücü gençler  “Başbakan Aydın”  sloganları attıkça MHP il teşkilatının etrafını sarmış Ülkücü ve MHP’liler avuçları patlarcasına alkışlıyordu. Tekirdağ’da büyük moral ve motivasyon bulan Koray Aydın ve konvoyu mahalli seçimlerde AKP’yi son sıraya iterek paspas eden MHP’li Evrensekiz Belediyesine vardığında coşku daha da görülmeye değerdi.
Koray Aydın belediye başkanı Halil Abanoz ile görüşürken yine dışarıda sade vatandaşın nabzını tutalım istedik.
Yıllarını MHP’ye vermiş bir vatandaşın “MHP’nin içine düştüğü bu durumu en yakınımıza bile izah edemiyoruz. İnşallah değişim olur artık iktidar oluruz” sözleri belediye kazanmış, AKP’yi silmiş bir  beldenin içinde bulunduğu ruh durumunu yansıtıyordu.
Koray Aydın’ın ziyaretten sonra kapının önüne inip tek tek vatandaşlarla kucaklaşıp fotoğraflar çektirmesi tüm cadde boyunca bütün esnafın elini sıkıp hayırlı işler dilemesi “umutsuzluk girdabında” bulunanların, buradan çıkmasına yetti de arttı.
Ülkücüler Trakya’da umutsuzluk girdabından çıkıp değişimin fırtınasına katılarak kasırga gibi estiler.
Balgat’ta 9’uncu katta katakulli çevirenlere duyurulur...

Yazarın Diğer Yazıları