TÜİK rakamları... 'Liderler düellosu' ve tavşan kulak

TBMM Genel Kurulu’nda bütçenin geneli üzerinde görüşmeler başlamadan önce Türkiye İstatistik Kurumu, 2012 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. 2012 yılının üçüncü çeyreğinde beklenti yüzde 2,6 iken 3. çeyrek büyümesi, 1,6 olarak ilan edildi. AKP’nin TÜİK’inin rakamlarına göre; büyüme üçüncü çeyrekte hız kesmiş görünüyor.
Enflasyon rakamları, büyüme rakamları, bütçe açıkları, şu rakamlar, bu rakamlar...
Herkes, işine geldiği yerden işine geldiği gibi yorum yapıyor. Milletin yaşadığı acı gerçekler kimsenin umurunda bile değil.
Meclis Genel Kurulu’nda her yıl izlediğimiz bütçe üzerinden döndürülen klasik kayıkçı kavgalarından birini daha seyredeceğimizden “liderler düellosunu” izlemeden yazdım. Devletin bütçesini babasının kesesiymiş gibi har vurup harman savuran AKP iktidarı, lastik patlattı da kimsenin dile getirmek işine gelmiyor.
İnanmayan, en azından, devlet dairelerinin kapılarında bekleşen AKP’li müteahhit ve işadamlarına baksın!..
Bugünlerde Ankara’da en çok anlatılan hikayelerden biri; “kendi adamlarına” güvenip devletten iş alan sonra da hak edişlerini alamamaktan dolayı batan iş bitiriciler. Cari açık yüzünden birçok iş bitirici alacağını devletten tahsil edemiyormuş.
Ne kadar üzüldüm, bir bilseniz!..
Bunlar beni pek ilgilendirmiyor ama bilin diye yazdım. Çok sövüyorlar “kendi adamlarına”...
Arkadaşlarını Kalkındırma Partisi nasıl olsa bir yolunu bulur, onları kurtarır da geçim sıkıntısı çeken bu millet ne yapacak?.. Sanal alemde yaratılan pembe tablolar daha ne kadar karın doyuracak?..
AKP’nin TÜİK’inin açıkladığı bütün rakamları bir kağıda alt alta yazın. Sonra da mahallenizdeki en ucuz markete veya bir pazara gidin. İki torba alış veriş yapmak için. Ama sadece ve de sadece en temel ihtiyaçlarınızı alın. Çocuklarınızın,  “Baba bana çikita muz al. Pesküvit de al ne olur” isteklerine kulak tıkayın. Hanımın, “Bey, paran kalırsa kasaptan bir kilo da kuzu pirzola al. Epeydir hasret kaldık” lakırdılarına hiç aldırış etmeyin.
Pazardan dönüşte bakın; o iki torbanın içinde ne var?.. Cüzdanda ne  vardı, ne kalmış?..
SPK’yı, İMKB’yi, oralarda döndürülen kağıtları hele bir boş verin. Evdeki hesap ne diyor ona bakın. Hatun “tuz” dediğinde pantolonunuzun iki cebini birden aynı anda çıkarıp tavşan kulak yapma pişkinliğini yine gösterdiğinizde, TÜİK’in rakamlarını bir daha aklınıza getirin!..
Oh ne ala Mualla!.. Değil mi?..
AKP’nin falanca iş bitiricisi, falanca belediyenin fidan dikme işlerinden dolayı 600 bin liralık hak edişini alamamışmış!.. Ankara’nın en merkezindeki okullarda bile çocuklarımız soğuktan donma tehlikesi geçiriyor. AKP’nin mebus ve bürokratları iş bitiricilerin hak edişlerinin peşinde koşarken Eğitim Bakanlığı doğal gaz parası isteyen okul idarecilerine “Başınızın çaresine bakın. İhtiyaçlarınızı mahalli imkanlardan karşılayın” diyor.
Ceplerini tavşan kulak yapan beyler!..
Çocuklarınızı okula battaniye ile gönderirken TÜİK’in rakamlarına bir daha bakın, eğer tivi de izlemediyseniz liderlerinizin bütçe üzerinde ne konuştuğunu işinize gelen matbuatta bir okuyun..
Nasıl?..
Cüzdanınıza giren bir şey var mı?..

Yazarın Diğer Yazıları