“Ordu Millet” sesleniyor!
Geçtiğimiz ay, internet denilen acayip dünyaya ‘anlam’ katmaya çalışan bir site daha katıldı. Bu site, ülke gündemini sürekli oyalayan yapay sorunları sorguluyor. İnternet dünyasının www.ordumillet.com adlı bu yeni ‘yurttaşı’ gerçekten çok açık sözlü. Doğrusu; bu da benim hayran olduğum bir tavırdır.
“Ordu Millet”in dile getirdiği konular zıpkın gibi sözlerle bezeli; 30 Ağustos Zaferi’ni “Türk’ün 2. Ergenekon çıkışı” olarak değerlendirmesi gibi. Sitede yer alan yazıların tümünde ilginç saptamalar var. İşte birkaç örnek:
“Kürt sorunu” yoktur! Kürt, sorun değildir. Kürt’ün kendisini sorun olarak dayattığı yerde, Kürtçü sorunu vardır!
“Kürt sorunu” tekerlemesi, tıpkı “Ermeni sorunu” tabiri gibi, bu uluslararası tezgâhın, ilmikleri Batılı servislerin laboratuarlarında dokunmuş örtüsü; dayatılmış mevcut haliyle adına “demokratikleşme denen şey” se, uydurulmuş sorunun güya çözümü adına zihinlere sızma sürecinin hem bahanesi hem ambalajıdır.
Doğan Avcıoğlu’nun “Çok uluslu şirketlerle onların işbirlikçilerinin ‘kapitalist enternasyonalizm’dünyasında, milliyetçilik ve milli kurtuluşçuluk, ‘proleter enternasyonalizmi’gibi bağışlanmaz bir suçtur!” sözü ise günümüzü anlatır gibi... Yine sitede yer alan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nun “Yurdumu saldım çayıra!” başlıklı yazısı okunmaya değer.
www.ordumillet.com sitesi de fikrin namusu adına gerçeğin bayrağını taşımaya kararlı görünüyor. Başarılar diliyorum.
Yeni şeylerden söz etmeyi sürdürelim... Her kent veya yörede, bir-iki kişinin kültür-sanat adına ısrarlı özverisi, zaman içinde toplumun tümünü kucaklıyor; tıpkı küçük bir kartopunun kar üstünde yuvarlanarak büyümesi gibi... Elazığ’da 1990 başında sevgili Şener Bulut’un başlattığı ‘Hazar Şiir Akşamları’ -bırakalım Elazığ ve Türkiye’yi- tüm dünyaya yayıldı.
Aydın yöresinde de Prof. Dr. A. Ali Küpelioğlu, Ahmet Zeki Muslu, son yıllarda göz ardı edilen toplumcu sanatı bir uçurtma güzelliğinde göklere salmanın rüzgârı oluyorlar. Karacasu Vakfı adına yıllardır özveriyle yayımladıkları Afrodisyas Sanat dergisi çevresinde -Tahsin Şimşek gibi dostlarıyla- insanımızın ruhunu güzellik teknesinde yoğurmaya çalışıyorlar... Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Karacasu Afrodisyas Sanat Edebiyat Günleri, işte - Etem Oruç’un deyimiyle- bu ‘Aydın efeleri’nin eseri.
Karacasu, geçen yıl ‘Karacaoğlan’ ile buluşmuştu; bu yıl ‘Nâzım’ı kucaklıyor. Karacasu Kaymakamı Zafer Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın da katılacağı etkinlik, 14 Ekim’de başlayıp üç gün sürecek. Toplumcu sanat ve edebiyatın ustaları orada olacak. Mucize Özünal, Burhan Günel, Cengiz Bektaş, Osman Şahin, Muzaffer İzgü, Hidayet Sayın, Feyza Hepçilingirler, Zehra Ünüvar, Tülay Akkoyun, Kemal Gündüzalp, Halit Payza, Sultan Su Esen... Ve daha pek çok fikir emekçisi!
Siz ey, insan ve güzellik yolcuları; yolunuz açık olsun!
İLİŞTİRİ: Türk Devlet ve Toplulukları, Dostluk, Kardeşlik, İşbirliği Vakfı (TÜDEV)nın 25 Eylül 2010’da yapılan olağan kurultayında; Vakıf Başkanlığı’na Prof. Dr. A. Haluk Çay; Başkan Yardımcılıklarına; Prof. Dr. A. Bican Ercilasun, Prof. Dr. Umay Günay Türkeş, Prof. Dr. Enis Öksüz, Prof. Dr. Haydar Çakmak, E. Albay Ege Hasdal, Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu; Genel Sekreterliğe Mustafa Ata, Genel Muhasipliğe ise Mehmet Müştak seçildiler. Başarılar dilerim.
Haftaya buluşmak dileğiyle...