'İslâm dünyasının işgali için haklı çıkmak istiyorlar'

CHP’li  İhsan Özkes “film”i değerlendirdi;
“İslâm dünyasının işgali için haklı çıkmak istiyorlar”

Konu, Peygamber Efendimize hakaretler içeren filmin vizyona sokulması  ve ardından meydana gelen olaylar. BOP eş başkanı Tayyip Erdoğan önce Libya’da öldürülen ABD’li diplomatlar için üzüntülerini dile getirdi bir süre bekledikten sonra adi filme cılız bir tepki verdi. Sahneye konulan yeni senaryo ile ilgili olarak CHP’nin Müftü kökenli İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in görüşlerine başvurduk;
“Bu büyük bir organizasyon. Neticede bir bütçe oluşturulmuş, buna destek verilmiş, organize edilmiş, planlı bir senaryo bu. 11 Eylül’ün yıldönümünde sahneleniyor. Rastgele, sıradan kişisel bir olay değil. Bu dış güçlerin İslam dünyası üzerinde kurguladıkları bir oyun. Bu BOP kapsamında bir oyun. Müslümanlar galeyana getiriliyor. İslam dünyasında karışıklık şiddet dehşet yaratılmak isteniyor ve dünya kamuoyunda da İslam dünyası terörle şiddetle özdeşleştirilmek isteniyor. Akabinde de dış güçlerin buraları işgal konusunda kendilerine bir haklılık, buraları bir hizaya getirme, medeniyete kavuşturma gibi kendi iddialarını haklı çıkarmak istiyorlar.”
Devam ediyor Özkes;
 “İslam dünyasının hali ortada. Bu da dış güçlerin bir oyunu neticesinde bu hale geldi. Şiddet gösteriyorlar, tabii bu çok yanlış bir olay. Bu dış güçlerin ekmeğine yağ sürmek oluyor. Bu oyuna gelmek oluyor. Gerçekten İslam dünyası sürekli bu provokasyonlara geliyor. Bunlar hassas noktaları çok iyi biliyorlar. Bunlar bizi biz kadar biliyorlar. İslam dünyasının iliklerine kadar nüfüz etmişler ne yapıldığında ne olur, nasıl bir tepki oluşur biliyorlar. İslam dünyasını dizayn edebilmek için genlerini de bilmek lazım. Bunları da bildikleri için ona göre oyunlar kuruyorlar. Bu oyunlara kesinlikle gelinmemesi lazım. Onların emellerine kavuşmasını projelerini gerçekleştirmesini hızlandırıyor bu oyunlara gelmek.”
AKP’den film için gelen cılız tepkileri de şöyle değerlendiriyor İhsan Özkes:
 “O çevreler artık Amerika ile BOP ile göbekten bağlı olmaya başladılar. Buralardan beslenmeye başladılar. Başlarındaki ağa babaları bir şey demeyince alttakiler de işaret almayınca bir tepki göstermiyorlar.”


 

Genelkurmaydan cevap bekleyen sorular
Genelkurmay Başkanlığı yeri geldikçe  medyada  çıkan  bazı haber ve yazılardan dolayı rahatsızlığını dile getiriyor. Kendilerine göre haklı yönleri olabilir. Afyonkarahisar’da meydana gelen cephanelik patlamasından sonra, yazıp-çizmeden önce Genelkurmay Başkanlığı ve İletişim Daire Başkanlığına “sorup, doğruyu öğrenmek” için iletişime geçilmesini istediler. Bu en tabii yöntem. Fakat, gerçeklikte sonuç vermiyor. Sebebi de, Genelkurmay Başkanlığındaki ağır çalışma yöntemi ve yetkili diye bildiğimiz kişilerinin aslında yetkisiz olması ve bir söz söylemeye cesaretleri olmamasından kaynaklanıyor.
Bir kez daha deneyelim istedik. Çarşamba günü gündemle ilgili sorularımızı yöneltmek için İletişim Daire Başkanı Ertuğrul Gazi Özkürkçü Paşayı aradık. Sorularımızı elektronik ileti olarak göndermemizi istedi. Öyle yaptık. Sıcak gündem hızla akıp gidiyor. Cuma öğle saati oldu (çok defa aramamıza rağmen) hala cevap yok. Sorularımız şöyleydi;
1- Genelkurmay CHP’ye (Kemal Kılıçdaroğlu’na) dava açacak mı? Veya bu yöndeki çalışmalar nedir?
2- Bazı gazetelerde çıkan Genelkurmay Başkanı Sayın Necdet Özel’in istifa edeceği yönündeki haberler doğru mu?
3- Afyon’daki patlama ile ilgili mühimmatın Balıkesir’den Kütahya’ya trenle, oradan Afyon’a askeri araçla intikal ettirildiği iddiaları doğru mu?
4- ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’in Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in daveti üzerine pazar günü Ankara’ya yapacağı ziyaret ile ilgili gündemde ne var? Konuk Genelkurmay Başkanı’nın başka hangi temasları olacak?
5- Afyon’daki patlama ile ilgili yapılan inceleme ve soruşturma hangi safhada? Rapor ne zaman tamamlanacak?
Daha önce bir kez başıma geldi. Genelkurmay Başkanlığına yönelttiğim soruların cevapları başka bir meslektaşıma servis edilmişti. Diyeceğim o ki; bu sorulara kamuoyunun bilgilendirilmesi için lütfen cevap verin. Hangi gazeteciye cevapların gönderileceği konusunda mesleki bir kıskançlık içinde olmayacağım.

Yazarın Diğer Yazıları