Herkes aşı beklerken koronaya karşı bakın şimdi de ne önerdiler, Saraçoğlu da gargara önermişti

Herkes aşı beklerken koronaya karşı bakın şimdi de ne önerdiler, Saraçoğlu da gargara önermişti

Korona virüse karşı aşı çalışmaları devam ederken zeytin yaprağı çayının koronanın bulaşmasını engellediği iddia edildi. Prof. Dr. Gülendam Tümen ve Prof. Dr. Fatih Satıl konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Saraçoğlu da koronaya karşı adaçayı ve ebegümeciyle gargara önerisinde bulunmuş, açıklamalara Prof. Necmettin Ünal tepki göstermişti.

Yenişafak’tan Kemal Özer’in haberine göre, zeytin yaprağı ve taze yeşil zeytinde bol miktarda bulunan olyuropein, koronanın bulaşmasını engellemekle kalmıyor, aynı zamanda tedavisini de kolaylaştırıyor. Binlerce kişide yapılan denemeler, zeytin yaprağı çayının koronanın bulaşmasını engellediğini ortaya koydu. 500 çalışanı olan TÜMOSAN Traktör fabrikası işçilerinin 94’ü koronaya yakalanmıştı. Yaklaşık 2 aydır her gün sabah akşam zeytin yaprağı çayı içirilen 500 TÜMOSAN çalışanı ve ailelerinde korona vakası sıfırlandı.

“İNSANLIĞA ŞİFA KAYNAĞI”

Türkiye’deki tıbbi ve aromatik bitkilerin tanıtılmasına önemli katkı sunan ‘bitkilerin isim anası’ Prof. Dr. Gülendam Tümen, 4 bin seneye yakın yaşayabilen zeytin ağaçlarının insanlığa şifa kaynağı olduğunu söyledi. Bitkiler konusunda 46 yıl araştırmalar yapan ve Balıkesir Üniversitesi’nden emekli olan Tümen şunları söyledi:

“ÖNLEYİCİ ETKİYE SAHİP”

“Zeytin yaprağı üzerinde 1960’lardan bu yana çalışmalar sürüyor. Yapılan çalışmalarda önce zeytinin bileşenini buldular. Sonra ise yaprakta bulunan bu bileşenlerin şifa etkilerini araştırmaya başladılar. Sonuçlara göre, koroner damarlarda kan akışını arttırdığı, kan pıhtılaşmasını ve kan dolaşımını düzenlediği, bundan dolayı da kalp rahatsızlıklarını ve myokard infarktüsünü önleyici etkiye sahip olduğu belirlendi. Tüm bu çalışmalar sonucunda, zeytin yaprağı ekstresinin akciğer epitelyum hücrelerinde meydana gelen inflamatuvar (Yangı) hastalıklar sonucu oluşan serbest radikalleri önleyici etkisi tespit edildi ve tedavide önerildi.”

“HASTALIKLAR İÇİN KULLANILABİLİR SONUCUNA VARILMIŞTI”

Son yıllarda SARS’ın sebep olduğu salgınla birlikte zeytin yaprağının antiviral aktivitesi üzerinde çalışılmalar yoğunlaştı. Zeytin yaprağı içeriğindeki Oleuropein maddesinin çeşitli virüslere karşı antiviral aktivite gösterdiği kanıtlandı. Bunun üzerine Amerika 10 sene önce zeytin yaprağının antiviral aktivitesinin patentini de aldı. Zeytinde yer alan Oleuropein umut vericidir. Bu nedenle, bu ilaçlar hastalığın virülansını azaltmaya yardımcı olduğu, virüs ve COVID -19 için tedavi edilen hastalar için kullanılabilir sonucuna varılmıştır.”

“COĞRAFYANIN YERLİ TÜRLERİNDEN BİRİSİ”

Balıkesir Üniversitesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Satıl, zeytin yaprağındaki şifanın acı tadında gizli olduğunu ifade etti. “Zeytin dayanıklı bir gövdesi olan 10 metreye kadar boylanabilen ve oldukça uzun yıllar zeytin dayanıklı bir gövdesi olan 10 metreye kadar boylanabilen ve oldukça uzun yıllar yaşayabilen bu coğrafyanın yerli türlerinden birisi” diyen Satıl şunları kaydetti:

“BUNLAR ÇAY OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR”

“Halkımız daha çok zeytin meyvesini aşırı tatlandırarak kullanıyor. Zeytinde şifa olan madde zeytindeki o acı madde. O nedenle fazla tatlandırmadan mümkünse ağızda acı tadı kalacak şekilde zeytin tüketmemiz lazım. Yaprağını kullanacaksak da çay olarak filan mümkün mertebe ilaçlama zamanı dışında olsun. İlaç kalıntısı olmasın. Buna dikkat etmemiz lazım şifa alacağız derken hastalığı kendimize bulaştırmayalım.
Halkımız şimdi bu zeytinleri hasat ederken yaprakları ile ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmuyorlar. Bunlar yakacak olarak kullanılıyor ya da öylesine atılıyor. İşte bunlar çay olarak değerlendirebilir. Hem sıfır atık projesi kapsamında bu atık olarak attığımız ürünleri değerlendirmiş olacağız, hem de şifa anlamında yararlanmış olacağız. Zeytin konusunda ülkemizin bir seferberliği ihtiyacı var. Herkes bahçesine balkonda veya saksı içerisinde zeytin yetiştirebilir.”

YARALARA KARŞI KULLANILDIĞI BİLİNMEKTE

Anadolu’da asırlardır halk arasında zeytin ağaçlarının yaprakları, mikrop öldürücü, ateş düşürücü, kan şekerini ve yüksek tansiyonu düşürücü, idrar söktürücü özelliklerinden dolayı yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Hatta bazı bölgelerde ağız içindeki aft ve yaralara karşı zeytin yaprağı çiğnenerek kullanıldığı bilinmektedir.”

“ADAÇAYI VE EBEGÜMECİYLE GARGARA”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, koronayı önlemek için adaçayı ve ebegümeci karışımının kaynatılmasıyla elde edilen gargarayı önerdi. Saraçoğlu, "Sabah, öğle, akşam bununla gargara yapın. İnanın yüzbinlerce insanın hayatı kurtulur bu sayede" önerisinde bulunmuştu.

“BU ŞAHIS DOKTOR DEĞİL”

İbrahim Saraçoğlu’nun bu açıklamalarına tepki gösteren ve aşı çalışmalarına gönüllü denek olan Profesör doktor, Necmettin Ünal, “Kovid’ten korunmak istiyorsanız, adaçayı içeceksiniz içine de 3’te 1 oranında ebegümeci karıştıracaksınız. Günde 3 defa bu çayla gargara yaparsanız. Kovid olmazsınız. Bu şahıs doktor değil, başka bir meslekten birisi.  Bu noktadayız biz.” açıklamasında bulunmuştu.  

 

İlgili Haberler