Zeytin yaprağı çayının 10 müthiş faydası

Zeytin yaprağı çayının 10 müthiş faydası

Zeytin yaprağı kurutularak çayı yapıldığında, vücutta pek çok faydaya katkı sağlıyor. Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir? Faydaları nelerdir? Kimler tüketmemelidir? İşte detaylar…

Zeytin, yüzyıllar boyunca hem meyve, hem yaprakları, hem de yağıyla alternatif tıpta kullanılmıştır. Son zamanlarda ise yapraklarında yapılan çayı oldukça popüler hale geldi. Aktarlarda sıkça karşımıza çıkan zeytin yaprağı çayının faydaları ise saymakla bitmiyor. Koronavirüs döneminde de ismini sıklıkla duyduğumuz zeytin yaprağı çayı birçok hastalığa iyi geliyor.

 

FAYDALARI

1-Bağışıklık sistemini güçlendirir

2- Beyin hücrelerini uyararak daha sağlıklı çalışmasını sağlar

3- Kalp sağlığını korur

4- Ağrıyı Kesici ve kas gevşetici özelliği vardır

5- Enfeksiyon gidericidir

6- Bağırsak dostudur

7- Hücreleri kısa sürede yeniler

8- Kronik Yorgunluğa çözüm sağlar

9- Kan basıncını ve kan şekerini dengeler

10-Sinirleri yatıştırıyor, sinir ve strese bağlı uykusuzluk sorununa da çözüm oluyor

 

NASIL DEMLENİR?

French press ya da büyük bir kupa içine kuru zeytin yapraklarını ekleyin. Zeytin yaprağının üzerine de kaynar suyu dökerek 10 dakika kadar demlenmesini sağlayın. Demleme süresinde 10 dakikayı geçirmemeniz önerilir.

 

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYINI KİMLER TÜKETMEMELİDİR?

Zeytin yaprağı çayını hamile ve emzirme döneminde olan kadınların içmesi sakıncalı kabul edilir. Tansiyon hastaları doktor onayından sonra içmelidir. Diyabet hastalarının hekim kontrolü tüketmesi önerilmektir.

Bilinçsiz kullanım sağlık sorunlarına neden olabilir.

İlgili Haberler