Azerbaycan'ın kaygıları Erdoğan-Aliyev zirvesinde

Azerbaycan'ın kaygıları Erdoğan-Aliyev zirvesinde

Azerbaycan'ın kaygıları Erdoğan-Aliyev zirvesinde

İKİLİ ilişkilerin geleceği açısından ‘kritik’ ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

İKİLİ ilişkilerin geleceği açısından ‘kritik’ ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek olan Erdoğan, Karabağ işgaline karşı tavrını vurgulayacak.  ‰10’da

Erdoğan Bakü’de
Sınır kapısı konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Azerbaycan’a giden Başbakan, “Kardeş ülkenin çıkarlarını koruyacağız “dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan, ikili ilişkilerin geleceği açısından “kritik” olarak değerlendirilen bir ziyaret için dün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yapacağı görüşmede, Azeri halkıyla ikili ilişkileri, bölgesel gelişmeleri kapsamlı şekilde ele alma fırsatı bulacaklarını söyledi. Erdoğan, şöyle dedi:

Sıkıntılar oldu
“Azerbaycan parlamentosunda milletvekillerine hitap ederek Türkiye’nin bölge ve dünya siyaseti konusundaki düşüncelerini açıkça ortaya koyacağız. Son dönemde ne yazık ki, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine yönelik basında çok olumsuz haberler yayınlandı. Gerek Azerbaycan basını, gerek Türk basınında bu haberler iki ülke halkları arasında bir çok sıkıntılara neden oldu.  Türkiye’nin kardeş ülke Azerbaycan’ın çıkarlarını nasıl bugüne kadar savunduysa bundan sonra da savunacağı konusunda kimsenin en ufak bir tereddüdü olmamalıdır.”

Ergin Saygun’a sürpriz ziyaret
Başbakan Erdoğan, dün ayrıca 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun’u ziyaret etti. İçeriği açıklanmayan ziyaret basına kapalı gerçekleşti. Başbakan havaalanında konuyla ilgili bir soru üzerine ziyaretin gecikmiş bir nezaket ziyareti olduğunu belirtti.