Ankara Arena'daki alan hakimiyeti stratejisi..

Bölük bölük şehit cenazeleri gelirken gündemi bugünkü AKP kongresine oturttular. Her gün yapılan canlı tv programlarında ustaca milletin gözünü boyadılar. Muhalefet yine seyretti. Hatta, Tayyip ustanın gündeminin peşine takıldı. Balyoz unutuldu, şehit cenazeleri rutin trafik kazası  haberlerine dönüştü. Milletin iliklerine zerk edilen zamlardan ise ses seda yok.
Fakir-fukara, garip-gureba evlerin-de şehit acıları çığ gibi büyürken bir de ortaya “zenginlerden de ek vergi alınacak”  palavrasını attılar.
Akılları sıra,  “niye zengin mahallelerine şehit cenazesi gelmiyor?” diyenlere,  pansuman yapıyorlar.
Neymiş efendim?
 “2023 vizyonu” ymuş.
Siz, bugün Tayyip Erdoğan ustanın,  okyanus ötesinde pişirilen aşı kendi mahareti gibi vizyon palavraları ile sunmasını izlerken bu milletin kahraman evlatlarının nasıl heder olduğundan bihaber olmaya devam edeceksiniz. Konuyla ilgili yazacaklarıma geçmeden önce küçük(!) bir ayrıntıya dikkatinizi çekeyim. Okyanus ötesinden Tayyip Erdoğan’ın eline tutuşturulan “2023 vizyonu” ikinci AKP döneminin parti programıdır. İlk on yıllık programı ufak tefek aksaklıklarla, koltuk değneklerinin de büyük gayreti ile başarı(!) ile tamamlayanlar şimdi ellerine tutuşturulan ikinci on yıllık program ile hedeflerine yürüyecekler. Bunu ikinci kuşak AKP’ -lilere yaptıracaklar. Okyanus ötesine her türlü tavizi vermesine rağmen Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrü bunu görmeye yeter mi?.. Çok büyük şüphelerim var. Çankaya Köşkü’nden aldığım duyumlara göre bu Tayyip Erdoğan’ın son vizyon konuşması olabilir. Siyasi iç savaş öyle bir duruma geldi ki Tayyip Erdoğan’ı İmralılının karşısında diz çöktürttüler. Bu bile “Tayyip ile yola devam” için yeterli olmayabilir. Yazımın konusu olmadığı için kısa geçiyorum.
Gelelim asıl meseleye..
Hani şu Balyoz kararları sırasında gelen şehit cenazelerinin de üstünü örtmek için yapılan siyasi manevra vardı ya!..
 “TSK alan hakimiyetine geçiyor” başlıklarıyla servis edilen.
İmralılının karşısında diz çöktürülen Tayyip Erdoğan, ne dedi?
 “Öcalan ile de görüşürüz, ikinci Oslo süreci de başlayabilir”.
Ne gerek var o zaman alan hakimi-yeti stratejisine?
İşte, yapılan kamuoyu aldatmaca-larının acı ama gerçek yüzü..
Güvenlik güçlerinin resmi raporlarından;
* Terör örgütü  kış aylarında şiddet eylemlerini arttırarak devam ettirecek.
* Terör örgütü “seferberlik”  ilan etti. Her evden en az bir kız ve erkek çocuğu topluyor. Terör örgütü ilk kez bu dönemde  rekor sayıda çocuk militan kadrosuna sahip oldu. 2 haftada eğitim verilen bu çocuklar direk ölüme gönderiliyor.
* Terör örgütü özel harekat timlerine karşı, “özel güçler” teşkilatı kur-du. PKK’nın  profesyonel teröristleri bu yapılanmanın içine dahil edildi.
* Bölücü terör örgütü yakın zamanda “Pınarbaşı” benzeri eylem planladı.
* Örgüt bomba ve benzeri patlayıcıları şehir merkezlerinin hemen yakınlarındaki mezarlıklarda saklıyor.
Geçelim diğer gelişmelere;
Terörün en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Çukurca’da son üç ayda orada konuşlu çeşitli birliklerden 60’a yakın astsubay ve uzman çavuşun istifa ve kendi isteğiyle  emeklilikle görevlerinden ayrıldığını biliyor musunuz?..
Jandarma Genel Komutan-lığı’ndan Eylül döneminde (son iki ay) yine istifa ve kendi isteğiyle emeklilikle 800’e yakın görevden ayrılma gerçekleştiğin-den haberiniz var mı?
Tabii ki yok!..
Neden?
Çünkü, siz kafanızı  “cici Öcalan”  filmini seyretmekten kaldıramıyorsunuz ki!..
Siz, “ikinci Oslo harekatı” adlı pembe filmleri izlerken bölgede görev yapan bir askeri yetkili bakın ne dedi;
“Karakollarımızdan, kışlalarımızdan çıkamıyoruz. Özellikle astsubaylarımızın ve de uzman er ve erbaşlarımızın morali sıfır noktasında. Büyük bir moral ve motivasyon eksikliği mevcut. Teröriste karşı kurşun sıkanlar ’hain’damgalamasıyla savcı ve hakimin karşısına çıkartıldığı için herkes inisiyatif kullanmaktan korkar ve kaçar hale geldi”..
“Daha” sını yazmıyorum.
Güvenlik raporlarına geçen, sizin medyada zor bulacağınız son bir haber; Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin göbeğinde Osmaniye’nin Küllü köyünde karısı ve üç çocuğuyla piknik yapan vatandaşın başına ne haller geldi?..
Söz konusu vatandaşlarımız piknik yaparken terör örgütü militanları gelip çocukları rehin aldı. Çaresizlik içindeki babaya da 2 milyar lira bir de eline iaşe listesi verip, “bunları bize akşama kadar getireceksin” tehdidinde bulundular. Baba, teröristlerin istediklerini yerine getirdi ve akşam saatlerinde çocuklarını kurtarabildi. Olay resmi makamlara intikal etti.
Sonuç?..
Teröristler Osmaniye’de cirit atmaya devam ediyor..
Ankara’nın Arenası ve de “bü-yük 2023 vizyonu” ..
Yerseniz!...

Yazarın Diğer Yazıları