AKP’nin seyir defteri, Öcalan’ın yol haritası...

AKP, önerdiği başkanlık sistemi için tek tip yemini uygun gördü!.. Atatürk’ü ve laikliği milletvekilli yemininden sildi attı. Bunun sonucunun nereye varacağını görebilmek için önceki anayasalardaki yemin metinlerini hatırlatmakta fayda var;
1921 anayasasında milletvekili yemini yoktu.
1924 anayasası;
“Vatan ve Milletin saadet ve selâmetine ve milletin bilâ kaydüşart hâkimiyetine mugayir bir gaye takip etmeyeceğime ve Cumhuriyet esaslarına sadakattan ayrılmayacağıma vallahi.”
1928’de bu metin değişikliğe uğradı;
“Vatan ve milletin saadet ve selâmetine ve milletin bilâ kaydüşart hâkimiyetine mugayir bir gaye takip etmeyeceğime ve cumhuriyet esaslarına sadakattan ayrılmayacağıma namusum üzerine söz veririm.”
1961 anayasası;
“Devletin bağımsızlığını, vatanın ve milletin bütünlüğünü koruyacağıma; Milletin kayıtsız şartsız egemenliğine, demokratik ve lâik Cumhuriyet ilkelerine bağlı kalacağıma ve halkın mutluluğu için çalışacağıma namusum üzerine söz veririm.”
1982 Anayasası;
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”
Tayyip Erdoğan’ın metni;
“İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye bağlı kalacağıma; devletin bağımsızlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma mukaddesatım ve şerefim üzerine yemin ederim.”
Birilerine görev verseniz  “ruhsuz bir yemin metni hazırla”  diye herhalde bundan daha iyisi olmazdı!..
İşe, sadece milletvekili yemini açısından bakmamak, İmralı canisi, tüm bölücüler ve AB’nin dayatmalarını da iyi hatırlamak lazım. Duvarlarımızda asılı olan fotoğraflarına bile tahammülü olmayan AB’nin,  Atatürk’ün tamamen yok edilmesi için yaptığı baskılara AKP böylece bir olumlu(!) yanıt daha vermiş oluyor. Bu arada, terörist Öcalan’ın da  “1921 Anayasasının günümüze uyarlanması”  ve  “milletvekili yemini, evrensel hale getirilsin” taleplerini de olup bitenlerin yanı başına not edin.
Hızlı gidişatın yönünü artık daha da net görün..
Federalizm yasası, milletvekili yemini, ana dilde savunma hakkı ile birlikte bölücü ve yandaşlarının isteklerini  tavizsiz Meclis’e getiren AKP’nin haline gelince...
Birazcık da(!) olsa sıkıntı var. Kulislerde konuşuyorlar ama Tayyip Erdoğan’ın yüzüne bir şeyler söylemiyorlar. Örneğin Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü,  “Mahkemelerde tercüman zaten var ne gerek var böyle bir düzenlemeye”  diyor. Kulislerden duyduklarımızı Hakkı Köylü’ye açıklama yapması için sorduk;  “Şu an söyleyemem. İncelemem lazım. Tasarı şu an bize geldi ama incelemem lazım ne getiriyor, ne götürüyor”  dedi. “Kulislerde, karşı olduğunuz söyleniyor” diye ısrar ettik, bu seferde  “Tam net bir şey söylemeyeyim. Olabilir de. Belki değişiklik yaparız. Onu bilemiyorum şu anda tam incelemedim. Bir şey söylemek durumunda değilim”  diye konuyu kapattı.
“Öcalan bir aydır güçlendi”  diyen iktidar partisinin Kürtçü kanadının önderlerinden Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise kulis sohbetlerinde şu değerlendirmeyi yapıyor;
“BDP, PKK’nın güdümünde. Bu yasa çıksa bile açlık grevine son vermeyecekler. Örgütün asıl amacı Öcalan’ı ev hapsine çıkarmak. Başbakan’ın idam cezası söylemi BDP’ye inandırıcı gelmiyor. BDP’liler Başbakan’ın sinirlerini gerim gerim geriyorlar. Onunla oynuyorlar.”
Bu sinsi plan tam gaz devam ederken milliyetçilerin kalesi MHP ne yapıyor?
Devlet Bahçeli’nin  “fitne fesat”  hakaretlerinin açtığı büyük yara kanamaya devam ediyor. Son kongrede divan başkanlığı yapan ve  “babamın partisi”  diyen Tuğrul Türkeş’in de kulaklarını çınlatalım;
Tayyip Erdoğan, baş ombudsmanlık seçiminde komisyonda Abdullah Gül’ün adayı olan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ı eletti. Genel Kurul’daki final seçiminde üç aday yarışacak. Erdoğan’ın adayı Mehmet Nihat Ömeroğlu ile birlikte Yavuz Erkmen ve Halime Nuray Turcan. Genel Kurul’daki seçimden Ömeroğlu’nun galip çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Niye mi?..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de o yönde irade beyan etti de ondan.. MHP milletvekilleri Erdoğan’ın adayına destek verecekler.
Halime Nuray Turcan kim?
Rahmetli Alparslan Türkeş’in döneminde, MHP Kadın Kolları Başkanı.
Besleyin Tayyip’i oysun gözümüzü...
Sonra da çıkın ortaya yüzünüz hiç kızarmadan “babamızın partisi” deyin,  “fitne fesat”  iftiraları atın. Daha fazlasına kalemim varmıyor...

Yazarın Diğer Yazıları