Yıllarca Oda TV – Ergenekon davasından yatan Nedim Şener ‘hidayete erdi’: Ayasofya videosu izlenme rekorları kırıyor

Yıllarca Oda TV – Ergenekon davasından yatan Nedim Şener ‘hidayete erdi’: Ayasofya videosu izlenme rekorları kırıyor

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener’in Ayasofya’nın ibadete açıldığı gün söyleiği sözler sosyal medyada gündem oldu. Şener, Ayasofya’da yaptığı açıklamalarda, “Ayasofya’da ruhların buluştuğunu belirterek, ”Fatih Sultan Mehmet’in sancaklarının asılı olduğu minberin karşısında namaz kılarken, insan kendini İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in yeniçerilerinden biri olarak hissediyor” dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener’in Ayasofya’da 86 yıl sonra ilk Cuma namazının kılındığı 24 Temmuz günü Hürriyet Web TV’deki sözleri sosyal medyada gündem oldu. Şener, “Ayasofya’da ruhlar buluştu” derken, Ayasofya’nın ibadete Lozan Antlaşması’nın yıldönümünde açılmasının Lozan’ın ruhuna aykırı olmadığını söyledi.

Nedim Şener’in sosyal medyada gündem olan sözleri şöyle:

“Bugün Ayasofya ruhuna kavuştu, ruhlar Ayasofya ile kavuştu. Ayasofya’da 86 yıl sonra kılınan namaz ve ilk kez minberden okunan hutbe Ayasofya’nın artık ruhunu bulduğunu, ruhların da Ayasofya ile buluştuğunu ve bunun da artık ilelebet süreceğini bize gösteriyor. Namaza katılan-katılamayan milyonlarca insan bunun böyle olacağını gösterdi. Birisi ‘Ne hissediyorsun’ diye sordu, Fatih Sultan Mehmet’in sancaklarının asılı olduğu minberin karşısında namaz kılarken, insan kendini İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in yeniçerilerinden biri olarak hissediyor. Bu hissiyatı yeni kuşaklar da yaşadıkça eminim Ayasofya da sonsuza kadar açık kalacak."

LOZAN ANTLAŞMASI

Nedim Şener, yaptığı açıklamalarda Ayasofya’nın, Lozan Antlaşması’nın yıl dönümüde açılmasına değinerek, “Bu ikisi, birbirine uzak gibi görünse de birilerinin kafasında, aslında çok yakın” şeklinde konuştu:

Nedim Şener, sözlerine şöyle devam etti.

"Bugün Türkiye tarihinde önemli bir gün. 24 Temmuz 2020 Ayasofya’nın 86 yıl sonra tekrar ibadete açılmasının tarihi. Aynı zamanda Lozan Antlaşmasının yıl dönümü. Bu ikisi, birbirine uzak gibi görünse de birilerinin kafasında, aslında çok yakın. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olan Sevr’i parçalamış olan kurtuluş mücadelesini vermiş olan kuşaklar, Lozan Antlaşmasıyla cumhuriyetin bir anlamda tapusunu ele almışlardı, bağımsızlığın simgesiydi. Ayasofya’nın açılması da bağımsızlığın göstergelerinden bir tanesi. Lozan Antlaşması’yla, Ayasofya’nın açılmasını kutuplaştırıcı, birbirinden uzak tutan bir siyasi anlayış yerine aslında dikkat ederseniz birisi bağımsızlığın anlaşmasıysa, Ayasofya’nın açılması da bağımsızlığın kararlarından bir tanesidir. Buna böyle baktığınız zaman tarih bütünleşir ve bu bütünleşmiş tarihten de büyük bir güç doğar. O da Türk milletinin gücüdür.