Dünya genelinde yaklaşık 24 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan korona virüs salgınının Türkiye'de etkisi de her geçen gün artıyor. Türkiye'de 11 Mart'tan bu yana Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 92'ye yükselirken tespit edilen vaka sayısı da 5 bin 698'i buldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'ndeki korona virüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 24 saatte 7 bin 533, toplamda ise 47 bin 823 test yapıldığını ve 2 bin 69 pozitif vaka tespit edildiğini kaydetti.
Koronavirüsün yayılmasını engellemek için salgın başladığı andan beri insanların zorunlu durumlar dışında evden çıkmaması isteniyor. İnfeksiyon uzmanları, 27 mart 7 nisan arasında kendimize dikkat etmeliyiz. Virüsün zirvesi 2 haftadır, normalde bu iki haftada enfekte olanların tümü ortaya çıkar, sonra iki hafta sakin olur ve sonra azaldığında yine gözlemlenen iki hafta vardır uyarısında bulunuyor.
Uzmanlar mücadele 27 Mart- 7 Nisan tarihleri arasına denk gelen sürecin önemli olduğunu söylüyor. Peki bu süreçte neler yapılmalı? Alınan önlemler nelerdir? İşte detaylar…
İşte Türkiye'de korona virüs nedeniyle alınan önlemler…
İçişleri Bakanlığınca, bugün saat 09.00'da tüm valiliklerde önce il idare kuralları ardından pandemi kurullarının toplanacağı bildirildi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 92'ye çıktığını açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, dünya genelindeki korona virüse ilişkin güncel tanı, iyileşen ve ölüm rakamlarını "corona.cbddo.gov.tr" adresinden duyurdu.
Tüm Türkiye'de geçerli olmak üzere, cumartesi-pazar, mesire-ören yerleri ve piknik alanları, deniz kıyısında balık tutmak, spor ve yürüyüş yasaklandı.
korona virüsle mücadele kapsamında 12 belde ve köyün karantinaya alındığı, 211 bin 670 iş yerinin de kapatıldığı bildirildi.
Pandemi süreci kapsamında 3 ay boyunca, kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli sağlık personelinin ikinci bir duyuruya kadar görevlerinden, işlerinden ayrılmasına izin verilmemesi kararlaştırıldı.
65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunanların motorlu araç muayeneleri ertelendi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iş yerlerinde alınması gereken tedbirlere ilişkin kılavuz yayımladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptırıp ilk taksidi ödeyen hacı adaylarının iki ve üçüncü taksit ödemelerini erteledi.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazı gönderdi.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda üniversite adayları, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12'nci sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak.
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 11 Ekim'de yapılacak.
Kur'an kursları ve Dini Yüksek İhtisas ve Hizmet İçi Eğitim Merkezlerinde, tedbir amacıyla eğitime verilen ara 3 Mayıs'a kadar uzatıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kütüphanelerin kapalı kalma süresi 30 Nisan'a kadar uzatıldı.