26 Kasım 2024 Salı
İstanbul
9°
Foto Galeri
Video Galeri
E-Gazete
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Teknoloji
Otomotiv
Sağlık
Yazarlar
Resmi İlanlar
Anasayfa
Foto Galeri
Uzmanlardan turşu uyarısı!
Uzmanlardan turşu uyarısı!
15 Ocak 2017 / 16:10
1
/9
Gripten korunmak için artan turşu talebi konusunda uzmanlar uyardı.
2
/9
Kış mevsimlerinde ortaya çıkan bazı hastalıkların yaygın hale gelmesi, bağışıklık sistemine faydalı olan, grip ve soğuk algınlıklarına iyi gelen turşunun tüketimini de artırıyor.
3
/9
Sağlık açısından birçok yararı olan havuç, kornişon, salatalık, yeşil domates, biber, soğan, sarımsak, lahana ve kereviz yaprakları gibi sebzelerin, sirke, limon ve tuz desteğiyle yapılan turşular, özellikle kış aylarında yoğun ilgi görüyor.
4
/9
Bazı rahatsızlıklara iyi gelmesinin yanı sıra turşunun gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisinin bulunması, kış aylarında bu gıdaya talebi de artırıyor.
5
/9
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Birdane, turşunun grip ve soğuk algınlığına fayda sağlayabileceğini belirterek, 18 yaşından büyük her 3 kişiden 1'inin hipertansiyon hastası olma riskinden dolayı bu gıdanın fazla tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
6
/9
Kış aylarında yaşanan gribal enfeksiyonlarda sodyumun önemli olduğunu ifade eden Birdane, şunları kaydetti: "Tuzun mikroplara karşı bir savaşçı olduğunu biliyoruz. Fakat kullanımı yükseldikçe insan sağlığını da riske sokuyor. Turşular, içinde bulunan tuz oranlarının yüksekliğinden özellikle tansiyon hastaları için riskli bir yiyecek. 'Tuzu az kullanmamız gerekiyor' dediğimizde sofrada kullanılan tuz akıllara geliyor.
7
/9
Halbuki tükettiğimiz birçok yiyeceğin içinde tuz mevcut. Hepsini baz alarak günlük tüketimin 6 gramdan fazla olmamasına dikkat etmeliyiz. Gribal sorunlarımızı çözelim derken tansiyonumuzu yükseltmeyelim."
8
/9
Eskişehir Acıbadem Hastanesi beslenme uzmanı Gözde Gence de "Turşu, içinde barındırdığı sodyum oranından dolayı gribal enfeksiyonlara fayda sağlamak için kullanılabilecek doğal bir yiyecektir." değerlendirmesinde bulundu.
9
/9
Gözde Gence, doğal yollarla yapılan turşunun faydalarının yanı sıra zararının da olabileceğinin altını çizerek, özellikle kalp rahatsızlığı ve tansiyonu olan hastaların turşu tüketimiyle ilgili çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Boğaz'ın üstünden iple yürüyerek geçti. İstanbul bu olaya kitlendi
Smithsonian Fotoğraf Yarışması'dan seçilen kareler: Güney Amerika'nın cennet köşeleri
2024'ün en iyi 13 yaban hayatı fotoğrafı
SOLOTÜRK'ten rekor kıran gösteri
Hulusi Akar 15 Temmuz darbe girişimini anlattı: FETÖ'cü askerler nasıl gizlendi?
Kira zammında yeni dönem! İşte merak edilen 6 soru ve cevabı
2024 yılının en iyi su altı fotoğrafları
YUKARI
Anasayfa
Son Dakika
Manşetler
Yazarlar
Foto Galeri
Web Tv
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Teknoloji
Otomotiv
Sağlık
Resmi İlanlar
Dünya
Siyaset
Yerel Haberler
Astroloji
Kitap
Sinema
Yaşam
Video
Bilim
Medya Polemik
Yazarlar
İpucu
Konuk Kalem
Kültür Sanat
Reklam
Foto Galeri
Yemek Tarifleri
Keşfet
Rüya Tabirleri
Ayet Ve Sureler
Karikatür
Gözden Kaçmasın
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Çerez Politikası
© Copyright 2023 Yeniçağ Gazetesi