Twitter sosyal medya yasasını reddetti, AKP'den peş peşe açıklamalar geldi: Twitter yasaklanacak mı

Twitter sosyal medya yasasını reddetti, AKP'den peş peşe açıklamalar geldi: Twitter yasaklanacak mı

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Twitter'ın Türkiye'de temsilci açmayı kabul etmediğini söyledi. HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Bostancı'nın "Twitter dışında sorun görünmüyor." dediğini aktardı. Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da katıldığı canlı yayında konuya ilişkin konuştu.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'nın sosyal medya düzenlemesine ilişkin, "Ağırlıklı olarak Türkiye’de temsilci bulundurmayı kabul ettiler. Bir tek Twitter olumlu cevap vermedi, orada bir sıkıntı görülüyor." dediğini aktardı.

Sarıkaya, "Temsilci bulunması halinde bir kişinin hakkında çıkan olumsuz yayınları ortadan kaldırması için başvurabileceğini, 48 saat içinde de bunun kaldırılacağını da sözlerine ekledi." dedi.

Sarıkaya, yazısında şunları kaydetti:

"Sosyal ağ sağlayıcıların Rusya’da olduğu gibi bazı hükümlere uymama durumunda ne olacağı konusunda ise ‘Şu aşamada Twitter dışında sorun görünmüyor’ demekle yetindi."

Bostancı, sağlayıcıların bazı hükümlere uymaması durumunda ne olacağı konusunda ise "Şu aşamada Twitter dışında sorun görünmüyor." ifadesini kullandı. 

Yeni sosyal medya yasasına göre sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye'de temsilci bulundurma şartı getirildi. Düzenleme, 1 Ekim 2020'den itibaren yürürlüğe girecek. Süreçte ne olacağı ise merak konusu. Öyle ki temsilci açmayı reddeden Twitter'ın Türkiye'de yasaklanması da söz konusu.

"SONUNA KADAR MÜZAKEREYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada Twitter ile müzakerelerin sonuna kadar sürdürüleceğini ifade etti.

"Gidip Amerikan Kongresi'nde hesap verenler eğer bizimle muhataplık oluşturmak istemiyorlarsa ve sizin yaptığınız yasal düzenlemeleri tanımıyorlarsa dönüp devlete 'Sizinle muhataplık oluşturmak istemiyor bu yapı, sizin yasal düzenlemelerinizi ve siber egemenlik hakkınızı tanımak istemiyor o yüzden onu siz kendi haline bırakın. Siz neden böyle bir düzenleme yapıyorsunuz ki?' diyemezsiniz. Muhataplık için sonuna kadar müzakereleri sürdüreceğiz. Her iki tarafın kazan kazan yaklaşımı ile meseleyi çözeceğine inanıyorum."