TV8'in sevilen yarışma programı Masterchef'te Tayland mutfağının sevilen lezzetlerinden Tom Kha Kai için yarışmacılar kıyasıya bir mücadele verdi. Tom Kha Kai çorbasını hazırlarken izleyiciler de Tom Kha Kai nasıl yapılır sorgulamaya başladı. İşte Tom Kha Kai tarifi, yapılışı için gerekli malzemeler ve püf noktası…
TOM KHA KAİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
750 ml hindistancevizi sütü
750 ml sebze suyu
1 büyük soğan
1 büyük parça havlıcan veya zencefil
2 limon otu kaynaklanıyor
7 kireç yaprağı
200 g mantar
200 gram temiz karides
4 baharatlı biber
3 dosya
Soya sosu
Kahverengi şeker
Kişniş
PÜF NOKTALARI NELERDİR
Tom Kha Kai çorbası, lezzetlerin karşı konulmaz bir kombinasyonuna sahiptir. İdeal arkadaşı, haşlanmış pirinçtir. Bu hazırlığın gerçek tadını çıkarmanız için sır, havlıcan kullanmaktır. Bazı insanlar zencefil ile değiştirilmesini önerir, ancak aynı aileye ait olmalarına rağmen tadı tamamen farklıdır. Unutmayın, bu içerik, limon otu gibi, yenilmez. Onları plakadan çıkarmalı ve tadını çıkarmalısın.
TOM KHA KAİ ÇORBASI NASIL HAZIRLANIR?
Lezzeti konsantre olacak şekilde suyu azaltın. Bir tavaya koyun ve yarısına kadar kaynatın.
Azalırken soğanı parçalara, havlıcan veya zencefil dilimler halinde doğrayın. Suyu dökün.
Bir havanda limon otunu ezin.
Bir tencereye orta ateşte ısıtın. Et suyu azaltma ekleyin. Kireç yapraklarını parçalayın, böylece yağlarını serbest bırakırlar ve ayrıca Hindistan cevizi sütü ve limon otu ile birlikte eklerler.
İlk kaynama başladığında soğanı ve mantarları ekleyin. 10 dakika pişirin.
Acı biberleri ezin ve karidesle ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
Sıcaktan alın ve limon, şeker, soya sosu ve ince doğranmış kişniş suyunu ekleyin
KAYNAK: ACUNN.COM