26 Kasım 2024 Salı
İstanbul
10°
Foto Galeri
Video Galeri
E-Gazete
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Teknoloji
Otomotiv
Sağlık
Yazarlar
Resmi İlanlar
Anasayfa
Foto Galeri
Teknolojide doğru bilinen yanlışlar
Teknolojide doğru bilinen yanlışlar
15 Ağustos 2016 / 15:17
Teknolojide doğru bilinen yanlışlar
1
/10
'Şebeke çizgilerinin sayısı internet hızını gösterir' Telefondaki şebeke çizgileri fazla olduğunda birçok kullanıcı çekim kalitesinin iyi olduğunu sanır oysa bu durum sadece baz istasyonuna yakınlığınızı gösterir. Çekim kalitesi ise aynı baz istasyonundan yararlanan kullanıcı sayısına göre değişmektedir.
2
/10
'HDMI kablosunun fiyatı video kalitesi ile orantılı olarak artar' HDMI kablolarında kullanılar malzeme fiyata doğrudan etki eder ama bu malzeme görüntü kalitesine etki etmez. Elmas uçlu HDMI kabloları, altın uçlu HDMI kabloları ve daha nicesi teknoloji mağazalarında dikkat çekiyor. Daha pahalı olan kabloların daha iyi görüntü sunacağını düşünsek de bu durum kablo ile gönderilen sinyallerle ilgilidir. Bu sinyallerin iletimi ise kullanılan malzemeye göre değişmez. Yani ister ucuz isterse pahalı olsun. Her kablo aynı görüntü kalitesini verir.
3
/10
'Telefon bataryası tamamen tükenmeden şarja takılmaz' Batarya tamamen bitmeden şarja takılmaz düşüncesi de geçmiş alışkanlıklardan gelir. Oysa yeni nesil telefonlarda Lithiumion bataryalar kullanılır ve bu bataryalar şarj edilmeye elverişlidir. Bununla birlikte yapılan araştırmalar bu bataryaları sürekli şarj etmenin daha iyi olduğunu? bir başka araştırma da Lithiumion bataryaları korumak adına bataryanın tamamen bitmeden şarj edilmesi gerektiğini savunuyor.
4
/10
'Mac bilgisayarlarda virüs olmaz' Birçok bilgisayar kullanıcısı Mac bilgisayarlara virüs girmediğini savunur. Özellikle Mac kullanıcıların savunduğu bu durum ise gerçek değildir. Bu düşüncenin bu kadar yaygınlaşmasının iki sebebi vardır. Birincisi Mac'in yapı olarak Windows'tan farklı olmasıdır. İkincisi ise Mac bilgisayarların sayısının Windows yüklü bilgisayarlardan az olmasıdır.
5
/10
'İnsan gözü 60 fps’den fazlasını göremez'Bir diğer yanlış bilgi de insan gözünün 60 fps’den (saniyelik görüntü sayısı) fazlasını göremediğidir. Ancak konu ile ilgili yapılan araştırmalar ve testlere göre insanların görsel sinyallere 1 ms (1 milisaniye)’den daha az bir süre içinde reaksiyon verdiğini gösteriyor.Bu da insan gözünün 1000 fps’ye kadar görebildiğini gösterir. Bu inanış ise günümüzde kullanılan televizyonların ve monitörlerin 60 fps görüntü değerine sahip olmasından kaynaklanır.
6
/10
'Bilgisayarın ısınması cihaza zarar verir' Bilgisayar kullanıcılarının çoğunda bu düşünce yaygındır. Kullanıcılar bilgisayarların ısınmasının ekran kartı, işlemci, veya güç kaynağı ile ilgili olduğunu bilmektedirler. Ancak bu durumun bilgisayarın ömrünün tükendiğini gösterdiğini sanırlar. Oysa bu durum bilgisayarın size daha iyi bir performans vermek için yaptığı işlemlerden kaynaklanır.
7
/10
'Jailbreak ve Root işlemleri yasal değil'Birçok akıllı telefon kullanıcısı, Root (Android) ve Jailbreak (iOS) işlemlerini yapmaya cesaret edemiyor veya çevresindekiler tarafından yasal olmadığı yönünde uyarı alıyor.Ancak böyle bir yasaklama söz konusu değil. Eğer cihazınızın garantisini devre dışı bırakmayı göze aldıysanız, bu işlemleri gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.
8
/10
'Açık uygulamalar şarjı bitirir' Akıllı telefonlarda çoklu görev ekranını açtığınızda açık olan uygulamaları görürsünüz. Birçok kullanıcı bu uygulamaların telefonun bataryasını ve RAM'ini kullandığı düşüncesiyle uygulamaları kapatırlar.Bu düşünce de aslında istisnai durumlar dışında doğru değildir. Akıllı telefonlar bu durum düşünülerek yapılmıştır. Uygulamalar kullanılmadığı sürece açık olsalar dahi çok düşük oranda RAM kullanırlar.
9
/10
'Teknik bilgiler ile telefon karşılaştırılmaz' Birçok kişi telefonların özellikleri ile telefonları karşılaştırır ve 'benim telefonum daha iyi' yorumunda bulunur. Oysa bu doğru bir düşünce değildir. Bir cihazın RAM kapasitesi, hızlı olduğunun göstergesi değildir.Yani 3GB RAM kapasitesi olan bir akıllı telefonun, 1GB RAM kapasitesi olan telefondan daha hızlı olduğu doğru değildir. Çünkü cihazların tek başına RAM kapasiteleri hızına etki etmez. Telefonun diğer teknik malzemeleri hızda söz sahibidir. Burdan yola çıkarak aynı yorumu kameraların megapikselleri için de yapabiliriz.
10
/10
'Telefonu uzun süre şarj etmek zararlıdır' Şarj sorunu özellikle akıllı telefon kullanıcılarının yaşadığı bir sorundur. Genelde kullanıcılar telefonları gece yatarken şarja koyarlar ve sabaha kadar şarjda bırakırlar.Ancak kullanıcıların büyük bir kesiminde şarj dolduktan sonra bataryanın zarar göreceği düşüncesi vardır. Oysa akıllı telefonlarınız bu durumu da düşünecek kadar akıllıdır. Şöyle ki; akıllı telefonunuz bataryanın doluluk oranı arttığında şarj etme hızını düşürür, dolduğunda ise şarj etme işlemini tamamen durdurur.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Boğaz'ın üstünden iple yürüyerek geçti. İstanbul bu olaya kitlendi
Smithsonian Fotoğraf Yarışması'dan seçilen kareler: Güney Amerika'nın cennet köşeleri
2024'ün en iyi 13 yaban hayatı fotoğrafı
SOLOTÜRK'ten rekor kıran gösteri
Hulusi Akar 15 Temmuz darbe girişimini anlattı: FETÖ'cü askerler nasıl gizlendi?
Kira zammında yeni dönem! İşte merak edilen 6 soru ve cevabı
2024 yılının en iyi su altı fotoğrafları
YUKARI
Anasayfa
Son Dakika
Manşetler
Yazarlar
Foto Galeri
Web Tv
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Teknoloji
Otomotiv
Sağlık
Resmi İlanlar
Dünya
Siyaset
Yerel Haberler
Astroloji
Kitap
Sinema
Yaşam
Video
Bilim
Medya Polemik
Yazarlar
İpucu
Konuk Kalem
Kültür Sanat
Reklam
Foto Galeri
Yemek Tarifleri
Keşfet
Rüya Tabirleri
Ayet Ve Sureler
Karikatür
Gözden Kaçmasın
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Çerez Politikası
© Copyright 2023 Yeniçağ Gazetesi