Promat’ın görkemli gecesi!

Geçenlerde, Promat’ın Rahmi M. Koç Müzesi’nde kuracağı Matbaa Müzesi’nin ilk adımı, görkemli bir gece ile atıldı.
Türkiye’nin ilk uygulamalı “Tipo Atölyesi” nin açılışına Rahmi Koç, Ali Ağaoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Cefi Hakko, Bekir Okan, Yaşar Okuyan, Yüksel Çengel, Prof. Dr. Mesut Parlak, Prof. Dr. Suat Gezgin, Engin Köklüçınar, Abdülkadir Aksu, Osman Ataman ve Aykut Kocaman gibi iş, sanat, spor, medya ve siyaset hayatının önde gelen isimleri katıldı.
Bir başarı öyküsü olan 20 yıllık geçmişinde, matbaa sektörüne kazandırdığı birçok projeye bir yenisini daha ekleyen Promat, bu yeni girişimi tanıttı.
Promat grup şirketi Runway Interactive’in bu özel gece için hazırladığı üç boyutlu ses ve ışık gösterisinde, matbaacılığın geçmişten günümüze olan öyküsünü anlattı. RGB ve CMYK renk tayflarının hikâyesinin izlendiği proje, etkileyici ses tasarımları da kullanılarak izleyicilere unutmayacakları bir algı deneyimi yaşattı.
Promat Matbaacılık Yönetim Kurulu Başkanı, Tercüman gazetesinden tanıdığımız arkadaşımız Ahmet Ürkmezgil yaptığı konuşmada “30 bin metrekare kapalı alanda sektörünün en gelişmiş binasında hizmet veren şirketimiz sektöründe pek çok ilkin uygulayıcısıdır. Hayata geçirdiğimiz bu çok özel proje ile 1997’den beri gerçekleştirmiş olduğumuz sosyal sorumluluk ve kültür sanat projelerimizi önümüzdeki dönemde de devam ettireceğiz. Promat olarak bu proje ile teknolojiye yaptığımız katkılarla değil, içinde bulunduğumuz sektöre yaptığımız katkılarla da, anılmayı hedefliyoruz. Bizim için önemli olan gelinen bu teknolojik sürecin ve tarihsel gelişimin öneminin herkes tarafından gözlemlenmesi” diye vurguladı.
Ürkmezgil, ayrıca 2013 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğiyle Türk basım sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek üzere uygulamalı matbaa yüksek okulu açmayı ve sektörün en önemli ihtiyacını da karşılamayı hedeflediklerini bildirdi.
Bu arada, Promat’ın Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Tolga Ürkmezgil de Türkiye’de basın sektöründe aktif olarak 13 bin işletme bulunduğunu, merdiven altı tabir edilen yerlerle birlikte bu sayının 100 bine ulaştığını ve 100 bin kişinin de istihdam edildiğini belirtti.
Tolga Ürkmezgil, Promat’ın dijital baskı, web ofset ve tabaka ofset hizmetleri veren entegre matbaacılık üssünde, 300 kişiyle 32 ve 16 sayfalık web ofset makineleri, baskı sonrası ciltleme makinelerinin bulunduğu 8 adet baskı makinesiyle yılda minimum 15 bin ton kağıt kullandığını anlattı.
İnsanın, tanıdıklarının, arkadaşlarının başarılarına tanık olup sevinmesinin ölçüsünü anlatmaya kelimeler yetmiyor.
Sadece, Promat’a nice başarılı yıllar dilemek gerekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları