SARIMSAK: Soğan, pırasa, arpacık soğan ve taze soğanın da dahil olduğu Allium sınıfına ait olan sarımsak bol miktarda sülfür içerir ve iyi bir arjinin, oligosakkarit, flavonoid ve selenyum kaynağıdır. Bunların hepsi sağlığa yararlıdır. Sarımsağın “allicin” isimli aktif bileşeni sarımsağa keskin kokusunu verir ve sarımsak taneleri doğrandığında, ezildiğinde ya da başka şekilde zarar gördüğünde açığa çıkar. Çeşitli araştırmalara göre, sarımsak tüketimini artırmak mide, kolon, gırtlak, pankreas ve göğüs kanseri riskini azaltıyor. Ayrıca sarımsak bakteriyal enfeksiyonları ve kanser oluşturan maddelerin oluşumunu engelleyerek, DNA onarımını destekleyerek kansere karşı sizi koruyor. Bağışıklık sistemine de destek sağlayan sarımsak kan basıncının düşmesine yardım ediyor.