Sakın çöpe atmayın. Bu meyvenin kılçığı her derde deva. Faydalarına inanamayacaksınız

Sakın çöpe atmayın. Bu meyvenin kılçığı her derde deva. Faydalarına inanamayacaksınız

Muz kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor. Muz besleyici olduğu kadar kabuğu da şifa deposu olması dikkat çekti.

2 orta boy muzu kılçıklarıyla birlikte ezip, 2 yemek kaşığı bal ilave ederek karıştırın. Üzerine 400 ml su ilave edip, 30 dakika bekletin. Karışımı 4''e bölmeniz tavsiye edildi. Antioksidan zengini kür, kanser oluşumunu engellediği gibi, cinsel isteksizliği de yok ediyor.

MUZ KABUĞUNUN FAYDALARI

-Muz kabuğu düzenli kullanımda aknelerin azalmasına ve sivilcelerin kurumasına yardımcı olur.

-Diş beyazlatmasında kullanılabilir.

-Cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olur.

-Sivrisinek ya da böcek ısırıklarının olduğu yerlere sürüldüğünde kızarma ve kaşınmayı engeller.

-Kıymık batması durumunda kıymığın çıkartılmasını kolaylaştırır.

-Gözaltı morlukları ve şişlikleri olan kişiler tarafından kullanılabilir.

-Baş ağrısı problemi yaşayan kişiler tarafından kullanılabilir.

-Sedef hastalığına iyi gelir.

-Siğillerin azalmasını sağlar.

-Nasır ve topuk dikenleri için kullanılabilir.

MUZ KABUĞU KAYNATIP İÇMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Ülkemizde pek yaygın olmasa da muz kabuğu yemek dünyanın birçok bölgesinde sıklıkla görülen bir durumdur. Toplumdaki kanının aksine muz kabukları zehirli bir yapıya sahip değildir. Bunun aksine, muz kabuğu kaynatılıp ya da kızartılıp tüketildiğinde oldukça besleyici bir içeriğe sahiptir. Muz kabuğunun içerisinde B6, B12, magnezyum ve potasyum gibi vücut için son derece faydalı besinler bulunur.

MUZ KABUĞU PİŞİRİLMEDEN YENİR Mİ?

Muz kabuğu eğer çiğ şekilde tüketilmek isteniyorsa, dışarıda kalan kısmının düzgün bir şekilde yıkandığından emin olunmalıdır. Zira kabuğun üzerinde kalabilecek böcek ilacı kalıntıları kişinin sağlığını tehdit edebilir. Bununla birlikte, düzgün şekilde yıkanmış olan muz kabuklarını smoothie gibi içeceklerin içerisine çiğ şekilde eklenerek tüketilebilirler.

İlgili Haberler