Kılıçdaroğlu: "Deprem vergileri nereye gitti?"

Kılıçdaroğlu: "Deprem vergileri nereye gitti?"

AKOM'da İBB Başkanı İmamoğlu ile basın açıklaması yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Deprem vergileri nereye gitti?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, 17 yıldır iktidarda olanların hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Deprem vergileri, vergi yasaları çıktı. Bu ülkenin 80 milyonu gönüllü olarak gitti vergilerini ödedi. Yaralar sarılacaktı. İstanbul başta olmak üzere deprem riski yaşayan bütün bölgeler depreme dayanıklı hale gelecekti" diyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“NE OLDU O DEPREM VERGİLERİ?”

"Şimdi değerli arkadaşlar şu soruyu sormaktan edemiyorum. Ne oldu o deprem vergileri? Nereye gitti o deprem vergileri? Devleti yöneten insanların, geleceği görmesi lazım. Devleti yöneten insanların, 16 milyon kişinin risk altında yaşadığı İstanbul’u riskten nasıl kurtarırız hesaplarını yapmaları lazım. 1999 – 2019… Aradan geçmiş 20 yıl. 20 yıl geçmiş şimdi hala başladığımız noktadayız. Ben bunu sormak zorundayım. Kimin için? Risk altında bulunan 16 milyon insanın hakkını savunmak için sormak zorundayım. Ülkeyi yönetenlerin bunun hesabını vermesi lazım. Nereye gitti bu paralar?

Biz süreci baltalamak gibi böyle bir düşünce elbetteki olamaz. İşbirliği içinde bu bataktan İstanbul’u kurtarmak zorundayız. Ben şundan yüzde yüz eminim. İstanbul’daki bütün belediye başkanlarımız, sadece CHP’li değil diğer partili belediye başkanlarımızda… El birliği ile elbetteki çalışacaklardır. Riski aşmak için elbetteki mücadele edeceklerdir. Ama temel soru şu; 1999 – 2019 neden bu kadar uzun süre beklendi."

"GERÇEKLERLE YÜZLEŞECEĞİZ"

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

"– Deprem toplanma alanlarıyla ilgili rakamlar veriliyor. 2859 adet alandan bahsediliyor. Ne yazık ki bu alanların bir çoğu deprem toplanma alanı tanımına uymuyor.

– Deprem toplanma alanlarının bir tanımı, ölçeği gibi alt yapısı olmalıdır. İstanbul’da deprem toplanma alanları konusunda karnemiz zayıf. Bu konuyu hep birlikte çalışacağız.

-Biz kafamızı kuma gömecek durumda değiliz. Bu sorunun siyasi partisi olmaz. Gerçeklerle yüzleşeceğiz, yüzleşirken çözümler üreteceğiz. Bir yandan da dua edeceğiz ki deprem İstanbul’a geç gelsin.

– Bu sırada hasar tespit edilen binalarla ilgili süreç devam ediyor. Şüphesi olan vatandaşlarımıza yönelik hizmetler gerçekleşiyor.

– İBB’nin teknik koşulları bir çok konuda iyi seviyede. Bir günde 360 bin kişiye yemek imkanı sağlayacak bir lojistik merkezi vardır.

– İstanbul’un yapılaşma ve deprem toplanma alanı sorununu aşmak için bir seferberliği başlatmış durumdayız."

İlgili Haberler