Kara Kalpaklılar Gençlik Hareketi, çocuk istismarını protesto etti

Kara Kalpaklılar Gençlik Hareketi, çocuk istismarını protesto etti

Kara Kalpaklılar Gençlik Hareketi mensupları, Eskişehir'de çocuk istismarını protesto etti. Etkinliğe halk da büyük destek verdi.

Kara Kalpaklılar Gençlik Hareketi Eskişehir Temsilciliği bugün saat 14.00'te yaklaşık 30 kadar üyesiyle Kanatlı AVM önünde bir basın açıklaması yaptı, ardından çocuk istismarını protesto amaçlı üzerinde 'Çocuk gelin meşrulaştırılamaz' yazısıyla, gelinlikli oyuncak bebek bıraktı.

Kendilerini 'Kuvay-i Milliyeci' olarak tanımlayan Kara Kalpaklılar Gençlik Hareketi mensupları, 15 dakika Kanatlı AVM önünde durup olaysız şekilde dağılırken, yoldan geçen vatandaşlar da eylemi izledi.

Grup adına basın açıklaması yapan Kara Kalpaklılar Gençlik Hareketi Eskişehir İl Başkanı Anıl Kalkan, "Kara Kalpaklı Türkçüler olarak bugün buraya tek bir amaçla geldik, çocuklarımızın sahipsiz olmadığını hatırlatmaya. Yüce Başbuğ Atatürk, 'Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı' derken, bize vazifelerimizden birini emrediyordu. Türkiye gündemi son birkaç gündür çocuk istismarı ve ona dair çıkarılması muhtemel kanunlarla çalkalanıyor. Biz de diyoruz ki, mahkemeler milletin vicdanıdır. Vicdanımızı yaralayan her hüküm de, nezdimizde geçersizdir. Olası bir kanun kabulünde, onlarca kişinin tecavüzüne uğrayan çocuğun hangi sapıkla evlendirileceğini veya yine tecavüze uğrayan bir erkek çocuğunun mağduriyetinin nasıl giderileceğini merak ediyoruz. Biz Türkler, tarih boyunca ahlakın timsali bir millet olduk. Böyle büyük bir millet, ne arabın şeriatını, ne de kürdün berdelini kabul etmeyecektir. Türk çocuğu, gerekirse Türk töresinin kabul ettiği şekilde sapığa ve tecavüzcüye cezasını bilfiil kendi elleriyle verecektir" ifadelerini kullandı.

15145047_1105875182859006_483588687_o-001.jpg