26 Kasım 2024 Salı
İstanbul
11°
Foto Galeri
Video Galeri
E-Gazete
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Teknoloji
Otomotiv
Sağlık
Yazarlar
Resmi İlanlar
Anasayfa
Foto Galeri
Kalpte ritim bozukluğu ölümcül olabilir
Kalpte ritim bozukluğu ölümcül olabilir
26 Eylül 2016 / 16:53
Kalpte ritim bozukluğu ölümcül olabilir
1
/11
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, kalpte meydana gelen ritim bozukluğunun, bazı hastaların yaşamını etkilememekle birlikte, zaman zaman ölümcül riskler de taşıyabileceğini bildirdi.
2
/11
Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, yalnızca yaşlıların değil, gençlerin de kalpte ritim bozukluğu konusunda duyarlı ve tedbirli olmaları gerektiğini belirterek, basit bir sağlık sorunu olarak algılanan hastalığın sanılanın aksine ölümcül bile olabileceğini kaydetti.
3
/11
Ritim bozukluğunda erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayan Avcı, "Kalpte ritim bozukluğu, bazen ciddi bir kalp hastalığının varlığında, bazen de kalple ilgili olmaksızın ortaya çıkan bir sorundur.
4
/11
Ritim bozuklukları arasında en ciddi sonuçları olan ve atriyal fibrilasyon diye tanımlanan ritim bozukluğunda, kalp atış sayısı genellikle artmakta ve dakikada yüzün üzerinde seyretmektedir.
5
/11
Atışlar arası aralıklar da birbiriyle tamamen uyumsuzdur. Bu ritim bozukluğunun en önemli etkisi kalbin kasılma gücünü yüzde 30 oranında azaltmasıdır." ifadelerini kullandı.
6
/11
Prof. Dr. Avcı, söz konusu ritim bozukluğunun en önemli sakıncasının, hareketi yavaşlayan kan kitlesinin kalp içinde pıhtı oluşumuna neden olması ve bu pıhtıların da kalbin kasılması sırasında hayati organların damarlarında tıkanmaya yol açması olduğunu aktararak, şöyle devam etti:
7
/11
"Ayrıca bu yolla en sık olarak beyin damarlarında tıkanma sonucu felç vakalarının ortaya çıktığını görüyoruz. Yaşlılıkta ortaya çıkan atriyal fibrillasyonun düzeltilemeyeceği, düzeltilse de yeniden ortaya çıkacağı belirtilmektedir.
8
/11
Yerleşmiş tedavi uygulaması, bu hastalara kalp ritmini yavaşlatıcı ilaçlar vermek ve kanı sulandırıcı ilaçlarla kalp içinde pıhtı oluşumunu önlemek yönündedir.
9
/11
Böyle bir tedavi yaklaşımında, hastalar bu ilaçları ömür boyu kullanmak zorunda kalmakta, kan sulandırıcı ilaçların dozu bazen fazla gelerek, vücudun çeşitli yerlerinde kanamalara yol açmakta, bazen ise yeterli olmayarak,
10
/11
kalp içinde pıhtılar oluşabilmekte ve hayati organların damarlarında tıkanmalara yol açmaktadır. Ritim bozukluğunun düzelmesi, hastanın kalp kasılma gücünün yükselmesini sağladığı gibi, ömür boyu kan sulandırıcı ilaç kullanmasını ve felç geçirme tehlikesi ile yaşamasını da önlemektedir.
11
/11
Ritim bozukluğu problemi olanlar 'Doğal Bypass' seçeneğini değerlendirmelerinde yarar vardır. Atriyal fibrilasyon da dahil, birçok sorunun tedavisinde ve normal kalp ritminin devamında büyük ölçüde etkili olduğu görülmektedir."
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Boğaz'ın üstünden iple yürüyerek geçti. İstanbul bu olaya kitlendi
Smithsonian Fotoğraf Yarışması'dan seçilen kareler: Güney Amerika'nın cennet köşeleri
2024'ün en iyi 13 yaban hayatı fotoğrafı
SOLOTÜRK'ten rekor kıran gösteri
Hulusi Akar 15 Temmuz darbe girişimini anlattı: FETÖ'cü askerler nasıl gizlendi?
Kira zammında yeni dönem! İşte merak edilen 6 soru ve cevabı
2024 yılının en iyi su altı fotoğrafları
YUKARI
Anasayfa
Son Dakika
Manşetler
Yazarlar
Foto Galeri
Web Tv
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Teknoloji
Otomotiv
Sağlık
Resmi İlanlar
Dünya
Siyaset
Yerel Haberler
Astroloji
Kitap
Sinema
Yaşam
Video
Bilim
Medya Polemik
Yazarlar
İpucu
Konuk Kalem
Kültür Sanat
Reklam
Foto Galeri
Yemek Tarifleri
Keşfet
Rüya Tabirleri
Ayet Ve Sureler
Karikatür
Gözden Kaçmasın
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Çerez Politikası
© Copyright 2023 Yeniçağ Gazetesi