Sindirim sistemi için çok öneli bir besin olan hurma, oldukça sağlıklı bir yiyecektir. Çekirdekleri de özellikle karaciğer ve böbrek sağlığı için oldukça faydalıdır.
Tüketilmesi oldukça zor görünen hurma çekirdekleri, içerdiği vitamin ve mineral ile oldukça sağlıklı. Çekirdekleri çöğe atmak yerine değerlendirmeyi deneyebilirsiniz.
Karaciğer ve böbrek sağlığı ve toksik maddelerin vücuttan dışarıya atılması amacıyla hurma çekirdekleri kullanılabilir. Ayrıca hurma çekirdeklerinden, böbrek taşı ve safra taşı tedavisinde de faydalanabilirsiniz.
Hurma çekirdekleri, sindirimi düzenler ve böbrek taşı tedavisinde oldukça faydalıdır. Viral enfeksiyonların tedavi edilmesinde de kullanılabilen hurma çekirdeklerini şimdiden biriktirmeye başlayabilirsiniz.
Ayrıca içindeki antioksidan içeriği sayesinde cilt bozukluklarının tedavisinde de kullanılırken, içinde barındırdığı yağlar, saçlar için de yarar sağlar.
Hurma çekirdeklerini tüketme fikri herkese tuhaf görünebilir fakat bunun için çok kolay bir yöntem bulunuyor. Öncelikle, hurma çekirdeklerini kurumaya bırakmalısınız.
Kuruyan hurma çekirdeklerini yağsız ve susuz bir biçimde kavurun, daha sonra ise blender yardımıyla öğütün. Bu biçimde yemeklerin ya da salataların içine ekleyebilirsiniz.