Dolar / TL''deki dalgalanmalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Gerek iki para birimi üzerinde yatırımı olan gerekse mal tedarik eden vatandaşlar, Dolar / TL''deki dalgalanmaların neden kaynaklandığını ve ne zamana kadar süreceğini merak ediyor.
Bloomberg HT''de yer alan habere göre doların önceki gün 8, 48 seviyelerine yükselip yeniden 8,21 bandına düşmesinin ardından flaş detaylar ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre doların yükselmesinin ardından bireysel satışların gerçekleştiği ve doların yeniden eski bandına indiği kaydedildi.
Türkiye’nin kredi temerrüt risk primi (CDS) 424 baz puan seviyesinde bulunurken, 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 18,03 seviyesinde seyrediyor.
1 HAFTA ARASINDA BÜYÜK DEĞİŞİM
Türk Lirası geçen hafta dolara karşı yüzde 3,87 değer kaybederek en kötü performans gösteren ikinci gelişen ülke para birimi olurken, hafta başından bu yana yüzde 1,29 yükselişle dolara karşı en iyi performans gösteren gelişen ülke para birimi oldu.
Gelişen ülke para birimleri, bu hafta dolardaki zayıflık ve ekonomistlerin Fed varlık alım beklentilerinin tahvil piyasasını baskılamasından destek buldu.
Mart ayındaki yükselişlerle gelişen ülke para birimleri üzerinde baskı oluşturan ABD Hazine tahvili faizi, Nisan ayında görece geriledikten sonra yüzde 1,58 civarında durgun bir seyir izliyor.