TV8'in ilgiyle takip edilen yarışma programı MasterChef Türkiye, farklı tatları ve lezzetleri ekrana getirmeye devam ediyor. Balıkesir’e konuk olan ve bu ilimizin yöresel yemeklerini yapan yarışmacılardan istenilen bir yemek de Cunda Ezmesi idi. Peynirin dereotu, ceviz ve zeytinyağı ile harmanlanıp ortaya çıkarılan Cunda Ezmesi tarifi, pratik ve kolay yapılışı, gerekli malzemeleri ile sizler de evinizde deneyebilirsiniz. Peki, Cunda Ezmesi nasıl yapılır?
CUNDA EZMESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
150 gram ceviz içi
200 gram lor peyniri
200 gram çökelek
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı pul biber
4 diş dövülmüş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Bulamak için:
Pul biber
Dereotu
CUNDA EZMESİ NASIL YAPILIR?
Ceviz içini robottan geçirin ve derin bir kaba alın. İçine lor peyniri, çökelek ve kıyılmış dereotu ekleyin. Kekik, pul biber, sarımsak, zeytinyağı ve tuz katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Harçtan parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar hazırlayın. Yarısını pul bibere diğer yarısını da kıyılmış dereotuna bulayıp servis yapın.
KAYNAK: ACUNN.COM