Bir bilgenin ölümü...
Sevgili okuyucum; bir-kaç konumuz var...
Ama önce, 04 Temmuz 2017'de sonsuzluğa göçen, sevgili öğretmenimiz; bilge insan Muhsin Şener'den kısaca söz edeceğim...
O görkemli bir öğretmenimizdi. Memleketimiz Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 1959-1960'lı yıllarda Ortaokul'da, bizleri bilgiyle donattı. Ben tarih sevgisini, Türkçe'nin görkemini önce ondan öğrendim. Sadece ben değil, tüm öğrenciler o büyük deha sayesinde yaşamımızda çok üstün başarılar elde ettik. Onun tabutundan tutmak bizim için bir büyük şerefti. Nitekim Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda onun üç öğrencisi olarak; Ben, gazeteci Salim Taşçı ve Doktor Vedat Koca ile o bilge öğretmenimizi sevgiyle-saygıyla sonsuzluğa uğurladık.
Saygıdeğer eşleri Nevin Hanımefendi'ye, çocukları Dilara ve Demir'e başsağlığı diliyorum. O erdemli, bilge insanın durağı uçmak olsun!
Efendim, değerli bir okuyucumun yürek yangını sözlerini özellikle belirtmeliyim. O da şudur: Devlet Yatırım Programı'nda İmam Hatip'e daha çok pay, Fen Liseleri'ne daha az pay verilmesidir! Okuyucumun verdiği bilgilere göre, bu dehşet paylaşım şöyledir:
İmam Hatip'e, 2018'de- 879.035.000, 2019'da- 269.500.000 devlet yatırımı verilecekken; Fen Liseleri'ne verilecek paya lütfen dikkatle bakınız: 2017'de 42.000.000, 2018'de- 67.666.000.
Bu acı tablonun getirisi şudur: Türk milletine ileri teknoloji üretecek beyinlerin ıskalanması demektir!
Fen liselerinde okuyan çocuklar, ileri aşamalarda ne üretir? Bunu akıl sahipleri elbette çok iyi bilir. Pekiyi, İmam Hatiplerde okuyanlar ne üretir? Onu da akıl sahipleri çok iyi bilir!
Fen liselerini maddi bakımdan öteleyen -hatta bir anlamda aşağılayan- bu dehşet aymazlığa, bu karanlık kafalara diyecek başka sözümüz yoktur!
Ve kitap...
Değerli okuyucum; size görkemli bir kitaptan söz edeceğim. Aslında bu kitabı çok önceleri sizlere sunmalıydım; ama toplumdaki gelişmeleri öne almak zorunda oluşum, bu güzelliği size duyurmamı geciktirdi. Kitap öyle güzel bir eser ki; eline aldığın zaman bırakamıyorsun..
Eserin adı "Kitaplarla Söyleşi". Bu kitap, fikir dünyamızın ansiklopedik bir eseri gibi. Kitaptaki nice başarı öykülerinin varlığı, insanımızı kuşkusuz çok daha üstün başarılarla donatacaktır. Yazar Sayın Oğuzhan Saygılı'yı gönülden kutluyorum
Kitap 271 sayfa. Ve bu kitabın her sayfası, beyinlerimizde yeni başarıların oluşmasını sağlayacak metinlerle dolu. Bu eseri özellikle gençlerin okumasını diliyorum. Onlar bu eseri okuduklarında, üstün başarıları örnek alacaklar. Nitekim, kitabın arka kapağına yazan Prof. Dr. Sayın İskender Öksüz, Emekli Büyükelçi Sayın H. Kemal Gür, Emekli Tuğgeneral Kemal Korkmaz kitabı özellikle tanıtmaktadırlar.
Aslında bu eser, benim için anlamlı bir sohbet kitabı gibi. Ve o sohbette nice başarı öyküleri var. Gönülden dilerim ki, o başarılar tüm Türk milletinin evlatlarını kucaklasın.
Sevgili okuyucum, bu ilginç esere; İlgi Kültür Sanat Yayıncılık'ın 0212 526 39 75 numaralı telefonundan veya e-mail: info@ ilgikultur.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Sevgi dergisi Yesevî...
Yesevî Dergisi'nin Temmuz sayısı yine dopdolu... Erdoğan Aslıyüce'nin, "Mondros ve Samsun'a Çıkış", "Ahilikte Sosyal Hayat", Mehmet Sayan'ın, "Üniversiteli Hasan'ın Acı Sonu", Davut Haskırış'ın, "Medrese", "Samsun'da Şura günleri ve Leylekle söyleşi", "Atsız'ın kaleminden", "Millî Mücadele'de Canik Sancağı", Dr. Yusuf Gedikli'nin, "Malkoç-oğlu kişi adının kökeni ve anlamı", Hayriye Hortaç'ın, "Almanya'da bir yazarın feryadı", Süheyl Başaran'ın, "Roma'dan Konstantinopolis'e", Timur B. Davletov'un, "Muğla'da Yörük ve Türkmen Festivali", Erol Şahingil'in "Lösemiye nasıl katkı sağlarız", Cazim Gürbüz'ün, "Sarı Saltuk" yazıları okunmalı.
Esen kalın efendim.