26 Kasım 2024 Salı
İstanbul
9°
Foto Galeri
Video Galeri
E-Gazete
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Teknoloji
Otomotiv
Sağlık
Yazarlar
Resmi İlanlar
Anasayfa
Foto Galeri
Baş ağrısız bir oruç için sahurda bunları yiyin
Baş ağrısız bir oruç için sahurda bunları yiyin
14 Haziran 2016 / 15:44
1
/11
Oruçlu olanların en büyük sıkıntısı baş ağrısı. Peki baş ağrısının sebebi ne oruçta baş ağrısını geçirmenin yolları neler? Baş ağrısız bir oruç için sahur çok önemli.
2
/11
Sahura kalkmadan tutulan oruç, sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Oruca sahur yaparak başlamanın hem aç kalınan süreyi kısalttığını, hem de metabolizmayı dengeler.
3
/11
Bu yıl 17 saati aşan oruç tutma süresi, sahur öğününün önemini daha da artırıyor. Ramazan’da orucun mutlaka sahura kalkılarak tutulması gerektiğini söyleyen Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Uzman Diyetisyeni Sibel Mumcu iftar ve sahur sofralarının da uzun ve sıcak yaz günleri dikkate alınarak hazırlanması gerektiğini söyledi.
4
/11
Sahura kalkılmadan tutulan oruç baş ağrısını tetikleyen en önemli unsurlardan biri. Baş ağırısı açlık ve susuzluk ile ortaya çıktığı için de sahur menüsündeki tok tutan yiyecekler çok büyük önem arzediyor. Peki neleri yemek gerekiyor? Sibel Mumcu, önerilerini şu şekilde sıralıyor:
5
/11
*Sahura kalkmayı ihmal etmeyin. Sahur yapmak hem açlık sürenizi kısaltacak, hem de metabolizmanızı dengeleyecektir.
6
/11
*Sahurda hafif fakat tok tutan yiyecekler tercih edilmelidir.
7
/11
*Besinlerin daha sağlıklı ve hafif olması için yiyeceklerinizi kızartarak ya da kavurarak değil, haşlayarak, ızgarada veya fırında pişirerek tüketin.
8
/11
*Protein içeriği fazla olan gıdalar midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir.
9
/11
*Sahurda protein oranı yüksek yumurta, süt, yoğurt ve peynir gibi besinleri tercih edebilirsiniz.
10
/11
*Aşırı baharatlı ve tuzlu yiyecekleri sahurda tüketmeyin. Bu besinler gün içinde daha çok susamanıza neden olur.
11
/11
*Sahurda su tüketimi de oldukça önemli. Vücudunuzun günlük ihtiyacı olan suyu belli bir zaman diliminde birden değil, (yaklaşık 2 litre) iftardan sahur bitimine kadar zamana yayarak tüketin.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Boğaz'ın üstünden iple yürüyerek geçti. İstanbul bu olaya kitlendi
Smithsonian Fotoğraf Yarışması'dan seçilen kareler: Güney Amerika'nın cennet köşeleri
2024'ün en iyi 13 yaban hayatı fotoğrafı
SOLOTÜRK'ten rekor kıran gösteri
Hulusi Akar 15 Temmuz darbe girişimini anlattı: FETÖ'cü askerler nasıl gizlendi?
Kira zammında yeni dönem! İşte merak edilen 6 soru ve cevabı
2024 yılının en iyi su altı fotoğrafları
YUKARI
Anasayfa
Son Dakika
Manşetler
Yazarlar
Foto Galeri
Web Tv
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Teknoloji
Otomotiv
Sağlık
Resmi İlanlar
Dünya
Siyaset
Yerel Haberler
Astroloji
Kitap
Sinema
Yaşam
Video
Bilim
Medya Polemik
Yazarlar
İpucu
Konuk Kalem
Kültür Sanat
Reklam
Foto Galeri
Yemek Tarifleri
Keşfet
Rüya Tabirleri
Ayet Ve Sureler
Karikatür
Gözden Kaçmasın
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Çerez Politikası
© Copyright 2023 Yeniçağ Gazetesi