Ensonhaber’in haberine göre; B12 vitamininin vücutta birçok işlevi vardır. B12 vitamini hücre çoğalması, DNA sentezi, yağ asitlerinin sentezi, nöromediatörlerin sentezi ve sinir sisteminin işleyişi için gerekli olduğu vurgulandı.
İşte en fazla B12 vitamini sağlayan gıdalar:
- Sığır veya dana karaciğeri: 60 ila 65 mcg
- Kuzu ciğeri: 35 mcg
- Havyar: 16 mcg
- İstiridye: 14,5 mcg
- Uskumru: 9 mcg
- Yağsız sığır eti: 5 mcg
- Alabalık: 4,5 mcg
- Somon: 2,9 mcg
- Mozzarella: 2 mcg
- Haşlanmış yumurta: 1,1 mcg
- İnek sütü: 0,6 mcg
- Yoğurt: 0,6 mcg
İlgili Haberler