CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın "Müzikle ilgili sınırlamayı 24.00''e çekiyoruz. Gece Kusura bakmasınlar çünkü kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok" sözlerini eleştirmişti.
MÜZİK YASAĞINI BÖYLE SAVUNDU
AKP İstanbul Milletvekeli Rümeysa Kadak, Kılıçdaroğlu''nun sözlerini alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:
"Gençleri de çok yanlış anlamışsınız. Bizim için boomer yazmanız, gençlerin kullandığı esprileri yapmaya çalışmanız önemli değil. Bizim için; problemleri çözecek gençlere imkan vermeniz, onları gerçek anlamda dikkate almanız önemli. Yoksa herkes boomer yazabiliyor:) Bu arada tamamen meraktan soruyorum: sırada ne var, BlackPink konseri mi?"
SOSYAL MEDYA FENOMENİ JAHREİN’DEN YANIT
Kadak''ın paylaşımına sosyal medya fenomeni ve Twitch yayıncısı Jahrein''den yanıt geldi.
"Rümeysa. Gençleri temsil etmiyorsun. Yakın bile değil. Haberin olsun istedim" diyen Jahrein Kadak''ın "Milletvekilinin ilk imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri" sayfasını paylaştı.
Jahrein paylaşımına şu notu düştü:
"Kalbin kadar temiz bu sayfayı bize ayırdığın için ayrıca teşekkür ederiz."
KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın müzik yasağına ilişkin açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu müzisyenlere seslenmişti. "Müzik, kalbin edebiyatıdır gençler; sözlerinizin bittiği yerde müzik başlar. Müzik yoksa aşk yoktur. Hiçbir boomer müziğinizi çalamaz" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:
"Bugün bir boomer çıktı, müziğinizi yasaklayacağını söyledi. Müzik ruhun dilidir, ruhsuzlar bunu anlamaz. Müzik kalbinizin edebiyatıdır gençler. Sözlerinizin bittiği yerde müzik başlar. Müzik yoksa aşk da yoktur. Peki biz ne yapacağız? Dersini hep birlikte vereceğiz. Sizden tüm anlaşmazlıklarınızı bir kenara bırakıp bu boomer''ı tarihe göndermek için odaklanmaya davet ediyorum. Ülkenin kaderini siz değiştireceksiniz. Bu seçimde bu ruhsuza birlikte bay bay diyeceğiz."
BOOMER NEDİR?
İkinci Dünya Savaşı''nın hemen ardından doğan nesil için Boomer kavramı kullanılıyor. 1940''lı yılların sonundan 1960''lı yılların ortalarına kadar doğanlar için kullanılan Baby Boomer ifadesinden yola çıkan gençler tepki olarak "Ok Boomer" ifadesini kullanıyor.