Yine olay çıkardılar

Yine olay çıkardılar

Yine olay çıkardılar

Tahrik, Ağrı’da can aldı
DTP’nin tahrikleri sonrası başlayan gerilimde kan aktı. Doğubayazıt’ta çıkan olaylarda 1 kişi öldü, 1 polis yaralı. 

 

Bölücü tahrik büyüyor
Bebek katiline işkence yapıldığı iddiasıyla sokaklara dökülen PKK yandaşları yine birçok
ilde olaylar çıkardı. İstanbul’da 38 araç kundaklandı, Ağrı’daki olaylarda bir kişi öldü

İSTANBUL: Kadıköy Göztepe Sanayi Sitesi’ne park edilen araçlar, henüz kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce molotofkokteyli atıldı. Kısa sürede büyüyerek araç çekim sahasındaki yaklaşık 31 araç ile sokaktaki 3 arac tamamen yandı. Tuzla İçmeler’deki AKP İlçe Başkanlığı önünde park halindeki partiyeait minibüs de kundaklandı, minibüste büyük çapta hasar oluştu. Ümraniye ve Büyükçekmece’de de 3 araç kundaklandı.

İSTANBUL:
Kurtuluş’ta, Çocuk Büro Amirliği yakınında patlama meydana geldi. Olay yerine gelen polisin yaptığı ilk incelemede, patlamaya parça tesirli bir bombanın sebep olduğu anlaşıldı. Patlamada yaralanan olmazken çevredeki araçlarda hasar oluştu.

HAKKARİ:
Çukurca ilçesinin AKP’li  Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Turan’ın park halindeki makam aracına bırakılan bomba patladı.Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

AĞRI:
Doğubayazıt İlçesi’nde saat 11.00’de Büyük Ağrı Caddesi üzerinde DTP ilçe binası önünden başlatılmak istenen yürüyüş sırasında çıkan tartışmalar üzerine, mitinge katılanlar polise taş attı. Bunun üzerine güvenlik kuvvetleri gruba biber gazı sıktı. Olaylar sırasında yaralanan 20 yaşlarında bir kişi kaldırıldığı Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde öldü. Aralarında polislerin de bulunduğu 20’ye yakın kişide yaralandı.

DİYARBAKIR:
İmralı Cezaevi’nde hükümlü bulunan terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a fiziki saldırı yapıldığı iddiasıyla bugün kepenklerin açılmadığı Diyarbakır’da, Başbakan Erdoğan’ın gelişi öncesi olaylar çıktı. Kentin değişik yerlerinde toplanan gruplar kaldırımları ateşe verdi.
Polis göstericileri dağıtmak havaya ateş açtı. Göstericilerin taşlarla saldırdığı polisler göstericilere silahla müdahale etmek zorunda kaldı. Göstericilerle konuşmak isteyen DTP Milletvekilleri bölgeyşe sokulmadı. Öte yandan Batman, Şırnak ve Hakkari’de de kepenler indirildi.

ŞANLIURFA:
DTP, İHD, Eğitim-Sen, SES, BES gibi 14 sivil toplum kuruluşu AKP İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Grup uyarılara rağmen dağılmayınca polisler ellerindeki kalkanlar ile grubu geri püskürttü. Arbede sırasında AKP il binasına konulmak istenen çelenk de parçalandı.

ŞIRNAK:
Şırnak’ta düzenlenen terörü tel’in mitingini hazmedemeyen PKK yandaşları Silopi’de olay çıkardı. DTP’li Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının da katıldığı eylemde grup AKP Silopi İlçe Başkanlığı binasına yürümek isterken eylemciler gazetecilere ve polise saldırdı.

HAKKARİ:
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ateş yakarak barikat kuran göstericilerle polis karşı karşıya geldi. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara ve mahallelere dağılan göstericiler, buralarda eylemlerini sürdürdü. 

BİNGÖL:
DTP’liler,  Genç Caddesi üzerindeki saat kulesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada vatandaşlar, DTP’li gruba tepki gösterdi. Tarafların tartışması kavgaya dönüştü. Çok sayıda polisin de hazır bulunduğu alan, bir anda savaş alanına döndü. Polisin araya girerek olayları engelledi.


* Diyarbakır’da çatışmalar akşama kadar sürdü. Bazı ev ve iş yerleri tahrip edildi.

* Bingöl’de Öcalan lehine slogan atan bölücüleri vatandaşın elinden polis aldı.

* İstanbul itfaiyesi dün sabaha kadar, hainlerin yaktığı araçları söndürmeye çalıştı.

* Doğubayazıt’taki olaylarda yaralanan vatandaş karga tulumba kaldırıldığı hastanede öldü.