Türkiye'ye ödül tezgahı

Türkiye'ye ödül tezgahı

Türkiye'ye ödül tezgahı

AB ve ABD, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini istedikleri noktaya oturtma çabalarına hız verdi. Monaco’daki törende taraflara “Yılın İmaj Ödülü” verildi. ABD ise ortak belgesele sponsor olacak! 

Türkiye’nin ödülünü Gül adına Futbol Federasyonu Başkanı Özgener (sağdan ikinci) aldı.

Türkiye’ye bu kez de ödül tezgâhı
Türkiye’ye sınır kapılarını açması için baskı yapan AB ve ABD, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini istedikleri noktaya oturtma çabalarına sürdürüyor. Merkezi Monaco’da bulunan “Peace and Sport” adlı kuruluş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan maçına giderek başlattığı diyaloğun daha da geliştirilmesi amacıyla her iki ülkenin cumhurbaşkanlarına “Yılın Barış ve Spor İmajı Büyük Ödülü” nü verdi.

Yeni diyaloglar
Türkiye ile Ermenistan bu ödüle, iki ülkenin futbol takımları arasında Erivan’da 6 Eylül’de oynanan 2010 Dünya Kupası grup eleme maçı sırasında cumhurbaşkanları düzeyinde başlatılan diplomatik ilişki nedeniyle uygun görüldü. Türkiye’nin ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener aldı. Törene Özgener’in yanı sıra, TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ve Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl da katıldı. Monaco Prensi II. Albert’in de katıldığı ödül töreninde konuşan Özgener,  Gül’ün milli maç münasebetiyle Ermenistan’a yaptığı ziyaretin sporun toplumları bir araya getiren, barışı sağlayan kuvvetli bir enstrüman olduğunu belirtti. Özgener, ”Ümit ediyorum ki, iki ülke arasında Türkiye’de oynanacak milli maç da dostluk içinde gerçekleşir. (AA)