Türk gemisi kaçırıldı

Türk gemisi kaçırıldı

Türk gemisi kaçırıldı

Somalili korsanlar Sabancı ailesinden Yalçın Sabancı’nın şirketi Ya/Sa Denizcilik’e ait gemiyi kaçırdı. Korsanların Somali açıklarında ele geçirdiği gemideki 20 mürettebatın kurtarılması için NATO güvenlik güçleri de devreye sokuldu. 

Somalili korsanlar Türk gemisini kaçırdı
Gemideki 20 mürettebatın kurtarılması için Dışişleri Bakanlığı’nın girişimiyle NATO güvenlik güçleri devreye girdi

Somali açıklarında Ocak ayından bu yana 73 gemi korsanların saldırısına uğradı. Eylül ayında silah bulunan Ukrayna’ya ait bir şilep korsanlar tarafından kaçırılmıştı.

Kanada’dan Çin’e 77 bin ton demir cevheri taşıyan Sabancı ailesinden Yalçın Sabancı’nın şirketi Yasa Denizcilik’e ait M/V Yasa Neslihan adlı ticari gemi önceki gün saat 12.30’da Aden Körfezi’nde korsanların saldırısına uğradı. Botla gelen korsanlar gemiyi ele geçirdi. Kaçırılan gemi ve 20 mürettebattan henüz haber alınamazken, gemi, halen Somali açıklarında seyir halinde bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleri üzerine NATO güvenlik güçleri de geminin kurtarılması için devreye girdi. Gemide personele zarar vermemek için güvenlik güçleri doğrudan müdahale edemiyor.

Fidye istenmedi

Şirketin avukatı Fehmi Ülgener, gemiden kaçırılma olayıyla ilgili elektronik bir sinyal aldıklarını, daha sonra  iletişim kuramadıklarını söyledi. Ülgener, şu ana kadar fiyde istenmediğini de sözlerine ekledi.