Tuğba Şenoğlu'ndan flaş karar. Bıraktı

Tuğba Şenoğlu'ndan flaş karar. Bıraktı

A Milli Kadın Voleybol Takımı kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin çarpıcı bir karara imza attı.

Paris Olimpiyat Oyunları'nda maçlarının başlamasına 4 gün kala A Milli Kadın Voleybol Takımı kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin için tepkiler sürüyor.

Yerine İlkin Aydın'ın alınmasının ardından Tuğba, eşyalarını toplayarak kamptan ayrılmıştı.

Tuğba'nın menajerlik şirketi de Bakara Suresi’nin 216. ayetini paylaşmış ve “Sizin için şer görünende hayır, hayır görünende şer vardır. Siz bilmezsiniz Allah bilir” ifadesini kullanmıştı.

Ardından da “Olimpiyatlar sonrasını bekleyelim. Şimdilik bu kadar” paylaşımı gelmişti.

Tuğba'nın babası da "Böyle kadro belirlenir mi..? Çok ayıp ettiniz çok... Üstelik kadın takımına bu yapılır mı? Maçlar daha başlamadan dünyaya malzeme olduk" diye paylaşım yaptı.

Kararı antrenmanda öğrenen ve büyük üzüntü yaşayan Tuğba, hemen İstanbul'a dönmek istediğini belirterek kamptan ayrıldı.

Tuğba ayrıca sosyal medyada Türkiye Voleybol Federasyonu'nu takibi de bıraktı.

TUĞBA ŞENOĞLU İVEGİN KİMDİR?

Tuğba Şenoğlu İvegin, voleybol dünyasına henüz 10 yaşındayken Tarsus’ta adım attı. 2013 yılında VakıfBank altyapısına transfer olan Tuğba, Genç Türkiye Şampiyonluğu’na ulaşan takımın kadrosunda yer aldı.

2014-2015 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu ve sonraki sezonu Beşiktaş’ta kiralık olarak geçirdi. 2017’de 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda Türk millî takımının formasını giydi ve turnuvanın rüya takımında “En İyi Smaçör” olarak seçildi.

Şenoğlu, VakıfBank’a geri döndükten sonra (2017-18 sezonu) A takımında yer almaya başladı ve burada 2 sezon geçirdikten sonra Yeşilyurt’a kiralık olarak transfer oldu. 2019 Avrupa Üniversiteler Voleybol Şampiyonası’nda İstanbul Aydın Üniversitesi takımıyla ikincilik elde etti.

2020-2021 sezonunda tekrar VakıfBank’a döndü. 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda üçüncülük yaşadı ve 2020 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye kadın millî voleybol takımının bir parçası olarak mücadele etti. Ayrıca 2021-2022 sezonunda VakıfBank ile bir sezonda kazanılabilecek tüm kupaları alarak 5 şampiyonlukla sezonu tamamladı.

2022-23 sezonu öncesinde Japonya Voleybol Ligi ekiplerinden Kurobe AquaFairies’e transfer oldu. Bir sezon boyunca Japonya’da mücadele ettikten sonra 2023-2024 sezonu öncesinde Sultanlar Ligi ekiplerinden Kuzeyboru’ya katıldı. Şu anda 2024 Kuzeyboru takımında oynamaktadır.

İlgili Haberler