Süper Lig'de 5. haftanın VAR kayıtları açıklandı

Süper Lig'de 5. haftanın VAR kayıtları açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Lig'de 5. hafta VAR gidilen pozisyonların VAR kayıtlarını açıkladı.

Süper Lig'de 5. haftanın dün akşam oynanan Antalyaspor-Adana Demirspor maçı ile sona ermesiyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) VAR kayıtlarını açıkladı.

TFF tarafından paylaşılan kayıtlarda Trabzonspor - Beşiktaş ve Kasımpaşa - Fenerbahçe maçındaki pozisyonlara yer verildi.

Trabzonspor - Beşiktaş arasındaki derbinin 12. dakikasında Edin Visca'nın kırmızı kart gördüğü pozisyon için hakem Ali Şansalan ile VAR arasında şu konuşma geçti:

Ali Şansalan: "Özgür abi bileğin üstüne zaten tendonun oraya net bir müdahale var ayağının tabanıyla. Top da yok orada zaten. Pozisyonu gördüm benim için bu kırmızı kart"

VAR: "Tamam. 7 numaralı oyuncu tamam"

Kasımpaşa - Fenerbahçe maçında ise Allain Saint-Maximin'in yerde kalması sonrası verilen penaltı kararı için ise geçen diyalog şöyle:

VAR: "Umut hocam potansiyel penaltı için sana sahada inceleme öneriyorum. 20 numaralı oyuncu 97 numaralı oyuncunun ayağına topla oynadıktan sonra basıyor"

Halil Umut Meler: "20 numaralı oyuncu 97 numaralı oyuncunun ayağına basıyor, top içeride. Penaltı kararıyla oyuna başlıyorum"