Sorgun'da ağaç kıyımı

Sorgun'da ağaç kıyımı

Sorgun'da ağaç kıyımı

Antalya’da orman katliamının sonu gelmiyor. Turistik bir otel, ek inşaat yapmak için devletten aldığı izinle 400’e yakın kızılçamı kesti.

Antalya’da Belek ormanlarından sonra Manavgat’taki Sorgun ormanında da ağaç kıyımına başlandı. Sorgun ormanı içinde bulunan bir otelin ek inşaat yapmak için bölgede 300-400 arasında kızılçamı kestiği belirlendi. Otelin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ek bina ve Orman Müdürlüğü’nden ağaç kesim izni alması, çevrecilerin tepkisine yol açtı.

’Endişe içindeyiz’
Side Doğa Gönüllüleri dönem sözcüsü Ali Yükser, sabah yürüyüşü yaparken, bir otelde ek bina çalışmalarını ve kesilen ağaçları gördüğünü söyledi. Olayı “katliam” olarak nitelendiren ve yol kenarında kesilen 100-150 adet ağaç olduğunu ileri süren Yükser, “Bunlar, sadece görünenler. Daha içerde ne kadar kesilen var bunları göremiyoruz. Sorgun ormanlarının geleceğinden de büyük ölçüde endişeliyiz” diye konuştu. Yükser şöyle devam etti: Güzelim ormanlarda rant için yüzlerce ağaç katlediliyor. Sayın Bakan nerede?. Bakan Ertuğrul Günay’ı verdiği sözün arkasında durmaya çağırıyoruz.

Bakanlık onay verdi
Manavgat Orman Müdürlüğü şefi Alper Yılmaz ise, otelin, 400 yataklı ek bina için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müracaat ettiğini ve bakanlığın onayının ardından Manavgat Belediyesi’nden inşaat ruhsatı aldığını söyledi. Yılmaz, otel işletmesinin ek bina inşaatı için de Orman Müdürlüğü’ne müracaat ettiğini ve inceleme sonunda 192 ağacın kesimine izin verildiğini ifade etti.

(AA)

İşte talanın fotoğrafı

Ormandaki ağaçkesimini “katliam” olarak niteleyen Side Doğa Gönüllüleri, kesilen ağaçları fotoğraflayarak yapılan kıyımı gözler önüne serdi. Ağaç katliamı büyük tepki uyandırdı.