Sokak çeteleri okulların önlerinde yuvalandı

Sokak çeteleri okulların önlerinde yuvalandı

Sokak çeteleri okulların önlerinde yuvalandı

Sokak çeteleri okul önlerinde yuvalandı
Okullardaki güvenliğin yetersiz olması nedeniyle veliler büyük korku içinde. Pek az okul, sokak çetelerine karşı tedbirlerini güvenlik elemanı tutarak sağlayabiliyor

Özellikle okulların çevresini mesken tutan sokak çocukları, velilerin kâbusu haline geldi. Okul önlerinde, yol kesip öğrencileri taciz eden ve ceplerindeki harçlıklarını almaya çalışan çeteler, öğrencilerin korkulu rüyası oldu. Paniğe kapılan veliler ise, polisin okul çevresinde aldığı önlemlerin yetersiz kalmasından yakınıyor.

Çıkışlara polis ekibi şart

Bu yüzden çocuklarını okula kendileri getirip götüren veliler, okul kapısında nöbet tutmaya başladı. Çocuklarının can güvenliğinden endişe duyan öğrenci velileri, bir şikayet durumunda polisin okul önünde kısa bir süre görünüp kaybolduğunu belirtiyorlar. Veliler, “Çeteleşen sokak çocukları, polisleri görünce ortadan kayboluyorlar. Sonra tekrar okul önlerine toplanıyorlar. Çocuklarımızın güvenliklerinin sağlanmasını istiyoruz ” dediler.

Koluna vurmuş!

Bazı sokak çocuklarının okul önünde öğrencileri taciz ettiğini belirten bir veli, şikayetini şöyle dile getirdi:“Çocuğum Bakırköy’de bir lisede okuyor. Okulu güvenlik açısından oldukça  iyi korunuyor. Geçen gün okuldan çıktığında tinerci bir çocuk yanına yaklaşıp bir şeyler söylemiş. Kızım da ani tepki verince çocuk hızlı bir şekilde koluna vurmuş. Evimiz aynı semtte olduğu için kızım servise binmiyor, yürüyerek okula gidip geliyor. Bu olaydan sonra her gün okul çıkışında kendisini bekliyorum. Okulların çevresinde, okula gidiş ve dağılış saatlerinde bir polis ekibinin mutlaka bulunması gerekiyor.”

Yolları kesiliyor
Şikayet Hattımı’zı İstanbul Zeytinburnu ve Halkalı semtinden arayan veliler, “Çocuklarımızı okula göndermekten korkuyoruz. Yolları bazen tinerci çocuklar tarafından kesiliyor. Bu çocuklar ve doğu kökenli ailelerin çocuklarının oluşturduğu çeteler, çocuklarımızı rahat bırakmıyorlar. Ceplerindeki harçlıklarını alabilmek için zor kullanıyorlar. Bu arada okul önlerinde açıktan sigara satıldığına bile şahit oluyoruz. Okulla ilgisi olmayan insanları çevremizde gördüğümüzde rahatsız oluyoruz. Okul yönetimi sadece bahçeye hakim olabiliyor. Güvenlik yetkililerinden çocuklarımızın okula rahat gidip gelmelerinin sağlanmasını istiyoruz” diye dert yandılar.

Çocukları için endişelenen veliler okul çıkışlarında nöbet tutuyorlar.