Sıla bebeğe veda! Tabut küçük acımız çok büyük

Sıla bebeğe veda! Tabut küçük acımız çok büyük

Tekirdağ'da cinsel istismara maruz bırakılan ve darp edilen 2 yaşındaki Sıla bebeğin cenazesi aile yakınları tarafından morgdan teslim alındı.

Cinsel istismar ve şiddete uğradığı belirtilen 2 yaşındaki Sıla Y., bir aydır tedavi gördüğü Tekirdağ Şehir Hastanesinde dün yaşam mücadelesini kaybetti.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde komşularının çocukları tarafından cinsel istismara ve şiddete maruz kalan minik Sıla, yoğun bakımda entübe olarak hayata tutunmaya çalışıyordu. Ailesi, hastane önünde umutla beklerken, ilaçlara yanıt vermeyen bebeğin durumu ağırlaşarak ölümle sonuçlandı.

aw303755-03.jpg

Olayla ilgili olarak anne Bakiye Y. ve komşu çocukları dahil 5 kişinin tutuklu bulunduğu soruşturma devam ederken, Sıla bebeğin cenazesi Tekirdağ Şehir Hastanesi morgundan ailesi tarafından alındı. Cenaze teslim alınırken bebeğin 2 teyzesi gözyaşlarına boğuldu. Cenaze, Altınova Yeni Camii'nde kılınacak namazın ardından Yeni Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

aw303755-05.jpg

İMAM, SILA BEBEKTEN HELALLİK İSTEDİ

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ün de katıldığı cenazede namazı kıldıran imamın cemaat yerine "Ne olur bizi affet, seni koruyamadık" diyerek Sıla bebekten helallik istemesi herkesi duygulandırdı.

aw303818-01.jpg

KARDEŞİ DEVLET KORUMASINA ALINDI

Soruşturma kapsamında anne B.Y. (25), birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınmış, şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı. S.Y. bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alınmıştı.

aw303755-04-001.jpg

Tekirdağ'da cinsel istismara uğraması ve darbedilmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla bebek, son yolculuğuna uğurlandı.