Şehit polislerimizi gözyaşlarıyla uğurladık

Şehit polislerimizi  gözyaşlarıyla uğurladık

Şehit polislerimizi gözyaşlarıyla uğurladık

Şehitlerimizi uğurladık
İskenderun’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen polis memurları İbrahim Darıcı ve Halil Aksak, dualarla toprağa verildi 
Hatay’ın İskenderun ilçesinde önceki gün teröristler ile çıkan çatışma sonucu şehit olan polisler İbrahim Darıcı ve Halil Aksak, son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlandı. Darıcı ve Aksak için İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Amirliği bahçesinde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu. Törene, şehitlerin aileleri, yakınları, meslektaşları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı. Törende, Acılı şehit yakınları terörü lanetlerken, görev yaptıkları kader arkadaşlarını uğurlayan polis memurları da göz yaşlarını tutamadı.

Yıkılmayız

Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, “Emniyet Teşkilatımız hiçbir şekilde yıkılmaz. Ben şehit ailelerinin acılarını çok iyi anlıyorum. Bu konuda tek tesellimiz arkadaşlarımızın kardeşlerimizin şehitlik mertebesine ulaşmalarıdır” dedi.

Bölemeyecekler
Şehitlerin acısını yüreğinde hissettiğini dile getiren İçişleri Bakanı Beşir Atalay da “Bu ülkeyi bölmeye ya da vatan toprağımızı parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Bugün burada toplanan kalabalık bir kez daha bunu ortaya koydu” diye konuştu. Yapılan duaların ardından şehit polislerin Türk bayraklarına sarılı tabutları meslektaşlarının omuzlarında yaklaşık iki kilometre omuzlarda taşındı. Yaklaşık altı bin kişinin katıldığı törende dev Türk bayrakları açan İskenderunlular “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, “Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde sloganlar atarak şehitleri memleketine uğurladı. Şehit polislerden İbrahim Darıcı, Gaziantep’in Araban ilçesinde, Halil Aksak ise Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Göllühüyük köyünde törenle toprağa verildi.

Gözyaşları sel oldu
Şehit polis İbrahim Darıcı’nın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. İbrahim Darıcı’nın eşi Zeynep Darıcı, tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Cenazede şehit yakınları, terörü lanetlerken, yükselen feryatlar, yürekleri dağladı.

İntikam yemini etti
Eşi Halil Aksak’ın şehit olduğu haberini aldığı andan itibaren gözyaşı dökmeyeceğini, hainleri sevindirmeyeceğini söyleyen Ayşe Aksak, cenaze töreninde 6 yaşındaki oğlu Ömer’i polis yaparak hainlerden babasının intikamını aldıracağını söyledi. Aksak, tören boyunca eşinin tabutunun başından ayrılmadı.