Seçil Erzan davasındaki kritik isme tahliye kararı çıktı

Seçil Erzan davasındaki kritik isme tahliye kararı çıktı

Dolandırıcılık iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan'ın davasında, mahkeme Erzan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dava kapsamında yargılanan diğer sanık Ali Yörük ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Eski Denizbank müdürü Seçil Erzan, yüksek kazanç vaadiyle aralarında ünlü isimler Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Fernando Muslera gibi kişilerin de bulunduğu 30'dan fazla kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada 5'inci kez hakim karşısına çıktı.

Pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılandığı davada mahkeme, sanık Ali Yörük’ün tahliyesine karar verdi. Kararın ardından davanın tek tutuklu sanığı Seçil Erzan’ın gözyaşlarını tutamadı.

aliyoruk1.jpg

"BANKA BANA SAHİP ÇIKMADI"

Duruşmada söz alan Erzan, "Ben dolandırıcı değilim bulunduğum konum ve olaylar içerisinde akıl oyunlarına maruz bırakıldım. İnsanların isteklerini yerine getirmek gibi bir zorunluluğum varmış gibi hissettirildim. Ben, beni hiçbir zaman abla, kardeş ve kızı gibi görenleri dolandırmadım, kimsenin bir kuruşunu dahi almadım. Dolandırıcı olsaydım, kendimi bu kadar borçlu, bu kadar suçlu ve bu kadar yorgun hissetmezdim. Ben sıkıştığım bu çarkta, banka tarafından sahip çıkılmadım. Ben şubede darp edilip, kıyametler koparılırken, her şey görmezden gelindi" diye konuştu.

"BANKA TARAFINDAN ZARARIN ÖDENMESİNİ İSTİYORUM"

Savunmasını sürdüren Seçil Erzan, "Sanki bu süreçte herkesi tek ben mağdur etmişim gibi, paraları tek ben almışım tek suçlu ilan edildim. Bu dosyada bu bankanın genel müdürü ile birbirleriyle ailece görüşecek kadar yakın kişiler bulunmakta. İçlerinde ilkokul mezunu, futbolcusu ve yüksek lisans mezunu olan bu insanlar paralar geldikçe beni el üstünde tutup pamuklara sarmaktaydı. Banka yüzünden hayatımın bir buçuk senesi kayıp gitti. Mağdur olan kim varsa banka tarafından zararın ödenmesini talep ediyorum. Bu paraları ben alsaydım, ben geri öderdim. Ne olursam olayım her şey olayım ama ben dolandırıcı değilim. " diyerek kendini savundu.