Rahşan Hanım ayıp etti

Rahşan Hanım ayıp etti

Rahşan Hanım ayıp etti

Sezer-Ecevit savaşı büyüyor. Zehir zemberek sözlerle Rahşan Ecevit’i eleştiren DSP Genel Başkanı, “Sarıgül’e onay vermişti. Şimdi karşı. Ayıp oluyor” dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer son günlerde kendisine ve partisine yönelik eleştirilere zehir zemberek yanıtlar verdi. Gazeteport’a konuşan Sezer “Gerçekten çok  ayıp oluyor. Rahşan Hanım daha önce Sarıgül’ün partimize katılmasına onay vermişti. Şimdi karşı çıkıyor, ayıp oluyor. Partimize yönelik katılımların ardından, içerden ve dışarıdan başlatılan bir kampanya var. Bunları partimizin büyümesinin sancıları olarak görüyoruz” dedi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün DSP’ye katılmasının ardından, kurucu Genel Başkan Rahşan Ecevit’ten gelen “ Ya partinin adını değiştirin ya da Ecevit adını ağzınıza almayın” ultimatonunu da değerlendiren Sezer şunları söyledi:

Görmezden geliyor
 “Biz, partimize katılımlar olduğunda törenleri o şehirlerde yapıyoruz. Biz sadece Sarıgül için İstanbul’da tören yapmadık. Giresun, İzmir, Balıkesir, Adana ve Mersin’de de partimize katılım törenleri gerçekleştirdik. Nedense bunlar görmezden geliniyor. Kaldı ki daha önce bazı isimlerin partimize gelmesini isteyenler, şimdi karşı çıkıyor. Bu isimler arasında Rahşan Ecevit de var. Daha önce Sarıgül’ün partiye katılmasına onay verirken şimdi karşı çıkması üzücü.” 

Çarşafa rozet takıyor
Ankara Bilkent Alışveriş Merkezi içinde bulunan ve RC Art Gallery tarafından düzenlenen “Sanat Sokağı” açılışına katılan DSP Genel Başkanı Sezer, AKP ve CHP’ye de yüklenerek, “Yerel seçimlerde bu iki parti karşısında önemli bir başarıya imza atacağız. Birisi inançlar üzerinden siyaset yapıyor. Diğeri çarşaf üzerinden çalışıyor. DSP laiklik ve çağdaşlığı cumhuriyetin vazgeçilmez unsurları olarak görüyor. DSP inançlara saygı dediğinde tepki koyanlar şimdi çarşafa rozet takıyor.  Al birini vur ötekine” dedi. Sezer siyasette dinin ve kabadayılığın egemen kılınma düşüncesi haline getirilmek istendiğini de vurguladı ve “DSP siyasetteki üslubu ile herhalde hak ettiği yeri alacak. DSP’nin oyları arttıkça Türkiye güvence altında olacak” açıklaması yaptı.