Okulda 'şehit' denilmeyecek

Okulda 'şehit' denilmeyecek

Okulda 'şehit' denilmeyecek

Haber : Ceyhun BOZKURT

Okulda 'şehit' denilmeyecek
Milli Eğitim Bakanı Çelik, yayınladığı iki farklı genelge ile şehit cenazelerine giden öğrencilerin tespitini ve sendikaların şehit aileleriyle ilgili okullarda konuşma yapmamasını istedi

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı M. Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in son yayınladığı genelge ile şehit cenazelerine giden öğrencilerin tespitini istediğini açıkladı. Ders kitaplarından şehit kelimesini kaldıran Milli Eğitim Bakanılığı’nın şimdi de böyle bir skandala imza attığına dikkat çeken Bostan, “Şehit cenazelerine katılan öğrencilerin tespitini isteyerek manevi baskı yapmaya çalışıyor” dedi. “Milli Eğitim Bakanılığı’nın görevi öğrencilere milli ruh ve milli şuur vermesi gerekirken tam aksine hareket etmesi anlaşılır bir tavır değildir” ifadesini kullanan Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Bostan, bütün çocukların ülkelerinde nelerin olup bittiğini bilmesi gerektiğini vurguladı.

Bostan: Unutma bu ülkenin Bakanısın
Hanefi Bostan, “Kendi akranları olan şehit çocuklarının çektiği acıyı ve ızdırabı birebir görmeleri, onlarla aynı duyguları yaşamaları ve paylaşmalarından daha büyük bir eğitim olabilir mi” diye sordu. Bostan sözlerini şöyle tamamladı: “Şehit Cenazelerinin kalkacağı illere ve ilçelere “bugün okula gelmeyen öğrencilerin tespitini” istemek ne anlama geliyor? Bursa’da Yıldırım İlçesi Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Gençel, şehit cenazesine katılmak isteyen öğrencileri okullarına geri gönderdiği doğru mudur? Sayın Bakan yaramız çok derin, sen de kalbimize bir yara daha açma. Bu ülkenin Bakanı olduğunu unutma.” Bu arada İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’den okullara gönderilen 22-10-2007 tarihli yazıda ise şunlar kaydedildi: “Bakanlığımızdan alınan emir doğrultusunda, sendikalar şehit aileriyle ilgili okullarda herhangi bir konuşma yapmayacaklar.”