NİŞAN EVİ ÇÖKTÜ: 64 YARALI

NİŞAN EVİ ÇÖKTÜ: 64 YARALI

NİŞAN EVİ ÇÖKTÜ: 64 YARALI

Nişanda ev çöktü
Manisa’nın Akhisar ilçesinde nişan yapılan 2 katlı ahşap evin çökmesi sonucu, 4 metreden düşen 64 kişi yaralandı
Manisa’nın Akhisar İlçesi’ne bağlı Yeğenoba Köyü’nde Yusuf Kenar’a ait iki ahşap bina, kızı için düzenlediği nişan töreninde henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Çökme sonucu yaralanan yaklaşık 64 kişi Aksihar ve Gördes Devlet Hastaneleri’nde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Olay önceki gece Yeğenoba Köyü’de meydana geldi. Yusuf Kenar, kızı Besile Kenar ile Süleyman Çetin için evinde nişan töreni düzenledi. İki katlı ahşap evdeki tören için büyük çoğunluğunu kadınlar, kızlar ve çocukların oluşturduğu kalabalık bir grup toplandı. Bu sırada ahşap evin ikinci katı büyük bir gürültüyle çöktü. Bazı kişiler merdiven kenarlarına tutunurken, büyük bölümü ise 4 metre yükseklikten zemin kata düştü. Çökme sonucu 64 kişi yaralandı.

İkinci kattan düştüler
Akhisar Mustafa Kirazoğlu ve Gördes Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Yaralıların çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu belirtilirken yaralıların yüksekten düşmeden dolayı genel vücut travması, topuk, diz, kalça ve bellerinde ezilmelerin olduğu belirtildi. Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, ilçeye bağlı Yeğenoba köyünde çöken ahşap evde yaralanan 60 kadar vatandaşın ayakta tedavi edildiğini, vücudunda kırıklar bulunan 3 kişinin ise hastaneye yatırıldığını bildirdi. Besile Kenar ve nişanlısı Süleyman Çetin’in sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.   

Can kaybı yaşanmadı
Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, çöken ahşap evdeki 60 vatandaşın hafif şekilde yaralandığını belirterek, “Hayati tehlikeleri söz konusu değil, birkaç gün içinde taburcu olacaklarını ümit ediyoruz. Neyse ki daha üzücü bir hadise yaşanmadı” diye konuştu.