Milli Eğitim Bakanı değişecek mi? Bakan Tekin'den flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı değişecek mi? Bakan Tekin'den flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine revizyonu yapacağının açıklamasından sonra Ankara kulisleri hareketlendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise kabine değişikliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, "Süreçle ilgili millet en çok beni konuşuyor. Ben beklemiyorum demiyorum çünkü ben kesin konuşmayı sevmem. Takdir diyelim" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış töreni için bulunduğu Erzurum'da incelemelerde bulundu, ardından açılışa katıldı.

KAYIT ALINMASINA İZİN VERİLMEDİ

Bakan Tekin, Öğretmenevi'nde AKP İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile beraber bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda soru cevap kısmına geçildiğinde Bakan Tekin’in danışmanları kameraların kayıt almasına engel oldu.

"1989'DAN BERİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZLA HUKUKUMUZ VAR"

Bakan Tekin’e basın mensupları tarafından kabine değişikliğinde yeniden görev alıp almayacağı soruldu. Soru üzerine Bakan Tekin, şöyle konuştu:

"Ben, Cumhurbaşkanımızla yeni tanışmıyorum. 13 yaşındayken siyasete başladım, 1989’dan beri Sayın Cumhurbaşkanımızla hukukumuz var. Bizim Cumhurbaşkanımızla olan hukukumuz bana bir makam tevdi etmesiyle etmemesiyle alakalı değil. Şu anda da hukukumuz hiç bozulmadı.

"TAKDİR DİYELİM"

Yaptıklarımla ilgili herhangi bir olumsuzluk ya da herhangi bir kötü görüşü de olmadı. Süreçle ilgili millet en çok beni konuşuyor ama öyle iki aşırı uç ki, bir kısmı yeri sağlam adam diyor. Ben beklemiyorum demiyorum. Çünkü ben kesin konuşmayı sevmem. Takdir diyelim."