Mecidiyeköy'de bomba paniği

Mecidiyeköy'de bomba paniği

Mecidiyeköy'de bomba paniği

3 kilo A4 tipi patlayıcı bulundu

Mecidiyeköy metro istasyonuna yönelik bombalı saldırı gerçekleştirmek isteyen bir kişi, son anda polis tarafından yakalandı. İstanbul, polisin sıkı takibi sonucu büyük bir tehlikenin eşiğinden dönerken, şahsla birlikte 3 kilo A4 tipi patlayıcı madde ele geçirildi. 

Akbil gişesi önüne bırakıldı

Saat 12.00 sıralarında Şişli Emniyet Müdürlüğü'nün karşısındaki İEET AKBİL gişesi önüne paket bırakan şahıs kaçmaya başladı. İstihbari çalışma sonrası şahsın izini süren terörle mücadele ekipleri, şahsı kaçamadan yakaladı. 

İtfaiye ve ambulanslar hazır bekletildi

Gözaltına alınan şahıs sorgulanmak üzere karakola götürülürken, gişe önündeki paket nedeniyle çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Şişli Emniyet Müdürlüğü'nün civarı ile Mecidiyeköy Meydanı'nı abluka altına alan polis ekipleri çevrede kuş uçurtmazken, olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi geldi. 

Yollar kapatıldı, helikopterle kontrol edildi

Olağanüstü güenlik önlemlerinin alındığı bölge, havadan da helikopterle kontrol altında tutuldu. E-5 ve Mecidiyeköy'e bağlanan tüm yollar, güvenlik önlemleri kapsamında trafiğe kapatıldı. 

Etkisiz hale getirildi

Şüpheli paket, bomba uzmanları tarafından konulduğu araçta gerekli incelemelerden geçirildi. Kontrollü şekilde yapılan incelemeler sonrasında, paket içinde 3 kilo A4 tipi patlayıcı olduğu belirlendi. Yüklü miktardaki bomba, uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Bombanın etkisiz hale getirilmesinin ardından bölgede hayat normale döndü. 

Olayın tanıkları polisin şahsı hemen gözaltına aldığını söyledi

Olayla ilgili konuşan AKBİL gişesi memuru, "30 yaşlarında sırt çantalı bir şahıs ilerliyordu. Sivil giyimli polis memurları gişenin önünde bu kişiyi yaka paça gözaltına aldı. Çanta ise gişenin önünde kaldı. Daha sonra çantayı da alıp götürdüler. Bomba olduğunu öğrendik" dedi. 

Olay yerindeki bir temizlik işçisi ise, "Gişenin önünde bir çanta vardı. Polis ekipleri gelip hemen çantayı aldı. Sonradan çantanın
içinde bomba olduğunu öğrendik" diye konuştu. 

Polis uzun süredir caniyi takip ediyordu

Gözaltına alınan şahsın kimliği hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, kanlı eylem planlayıcısının uzun süredir polis tarafından takip edildiği ifade edildi.